Alltiugnen med ketchupsås

Du behöver 4 st potatis medelfasta 2 st palsternackor 2 st anjoupäron olivolja ca 2 msk fingersalt nymalen svartpeppar 3 st korv gärna kryddiga Syrrans...


2 portioner

Du behöver

  • 4 st potatis medelfasta
  • 2 st palsternackor
  • 2 st anjoupäron
  • olivolja ca 2 msk
  • fingersalt nymalen svartpeppar
  • 3 st korv gärna kryddiga

Syrrans ketchup:

1 dl ketchup
0.5 st lök skalad gul
1 st vitlök skalad klyfta
svartpeppar från kvarn

Gör så här

1
1. Skala potatisarna och klyfta dem i sjättedelar. Skala nackorna också och klyfta dem i fjärdedelar. Päronen ska inte skalas, men väl tvättas, klyftas i fyra delar och kärnas ur.

2
2. Lägg allt i rymlig ugnsform, droppa på olja och vänd om med rena händer tills allt har blanka ytor. Salta och peppra frikostigt. Snitta korvarna och lägg dem bredvid.

3
3. Baka allt i 200-gradig ugn cirka 20 minuter, tills potatisen känns mjuk. Servera med ketchupsåsen.


Kommentar:
Syrrans ketchup:
Blanda ketchupen med finriven lök och vitlök, smaka av med peppar. Såsen vinner på att stå och dra en stund.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top