Du behöver
- 1.5 kg älgstek
- 0.5 dl olivolja
- 5 dl rödvin
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 1 tsk enbär mortlade
- 1 tsk rosmarin torkad
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk salt
- 140 g bacon
- potatis kokt
- kantarellsås
Marinad:
Tillbehör:
Gör så här
1
1 Putsa älgsteken och torka av den med hushållspapper.
2
2 Blanda olivolja, rödvin, vitlök, enbär och örtkryddor till marinad. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Låt stå i kylskåp i ett dygn. Vänd några gånger under tiden.
3
3 Sätt ugnen på 125 grader.
4
4 Torka av älgsteken och salta den runtom. Lägg baconskivor på ovansidan. Bind gärna upp köttet med steksnöre så att steken får fin form.
5
5 Lägg steken i en ugnsform och stek tills köttet är 65 grader (cirka 2 timmar). Använd stektermometer. Servera gärna med kantarellsås och potatis.
Kommentar:
– Det här är en rätt som är väldigt lättlagad. Steken sköter sig själv i ugnen, hälsar Anne Adolfsson som skapat receptet.
– Det här är en rätt som är väldigt lättlagad. Steken sköter sig själv i ugnen, hälsar Anne Adolfsson som skapat receptet.