RECEPT FRÅN IK

Älgstek med bacon

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg älgstek
  • Marinad:

  • 0.5 dl olivolja
  • 5 dl rödvin
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 tsk enbär mortlade
  • 1 tsk rosmarin torkad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 140 g bacon
  • Tillbehör:

  • potatis kokt
  • kantarellsås

Gör så här

1
1 Putsa älgsteken och torka av den med hushållspapper.
2
2 Blanda olivolja, rödvin, vitlök, enbär och örtkryddor till marinad. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Låt stå i kylskåp i ett dygn. Vänd några gånger under tiden.
3
3 Sätt ugnen på 125 grader.
4
4 Torka av älgsteken och salta den runtom. Lägg baconskivor på ovansidan. Bind gärna upp köttet med steksnöre så att steken får fin form.
5
5 Lägg steken i en ugnsform och stek tills köttet är 65 grader (cirka 2 timmar). Använd stektermometer. Servera gärna med kantarellsås och potatis.

Kommentar:
– Det här är en rätt som är väldigt lättlagad. Steken sköter sig själv i ugnen, hälsar Anne Adolfsson som skapat receptet.

Recept // Fler viltrecept