Älgpanna med mathavre

Du behöver 1 st gul lök 1 st klyfta vitlök 500 g älgfärs olivolja till stekning 0.5 tsk fänkålsfrön 2 dl mathavre 5 dl vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st klyfta vitlök
  • 500 g älgfärs
  • olivolja till stekning
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 2 dl mathavre
  • 5 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • 200 g kantareller eller annan svamp
  • smör till stekning
  • 70 g babyspenat
  • salt och svartpeppar

Till servering

riven Västerbottensost

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färsen i olja tills den börjar få färg. Rör ner lök, vitlök och fänkålsfrön och fortsätt fräsa ett par minuter.

2

Tillsätt mathavre, vatten och buljong. Låt koka under lock i 10 minuter.

3

Stek under tiden svampen i smör.

4

Rör ner spenat i färsröran och smaka av och se om det behövs salt. Tillsätt peppar efter smak.

5

Toppa med svampen och riv över västerbottensost.


Kommentar:
Genom att koka älgfärs och mathavre tillsammans i viltfond får du en snabb och smidig älgpanna med klassiska höstsmaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top