Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st klyfta vitlök
- 500 g älgfärs
- olivolja till stekning
- 0.5 tsk fänkålsfrön
- 2 dl mathavre
- 5 dl vatten
- 2 msk viltfond
- 200 g kantareller eller annan svamp
- smör till stekning
- 70 g babyspenat
- salt och svartpeppar
Till servering
riven Västerbottensost
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färsen i olja tills den börjar få färg. Rör ner lök, vitlök och fänkålsfrön och fortsätt fräsa ett par minuter.
Tillsätt mathavre, vatten och buljong. Låt koka under lock i 10 minuter.
Stek under tiden svampen i smör.
Rör ner spenat i färsröran och smaka av och se om det behövs salt. Tillsätt peppar efter smak.
Toppa med svampen och riv över västerbottensost.
Genom att koka älgfärs och mathavre tillsammans i viltfond får du en snabb och smidig älgpanna med klassiska höstsmaker.