Älgpanna med chili

Du behöver 200 g champinjoner smör ca 3 msk 1.5 st gula lökar 1 st röd chilifrukt 300 g älgskav salt nymalen svartpeppar 3 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g champinjoner
  • smör ca 3 msk
  • 1.5 st gula lökar
  • 1 st röd chilifrukt
  • 300 g älgskav
  • salt nymalen svartpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk viltfond
  • 1 msk messmör
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • 2 dl lingon lösfrysta
  • 1 st rödlök liten
  • chilifrukt gul
  • 1 msk viltfond
  • vatten
  • 4 prt matvete

Gör så här

1
Ansa och skiva eller kvarta svampen, stek den i lite av smöret. Ta upp. Grovtärna löken och låt den svettas i lite fett minst 5 minuter på medelvärme. Fintärna under tiden en urtagen chilifrukt, låt den puttra med löken. Ta upp.

2
Fräs skaven lite i sänder i smör, sära köttskikten med gafflar, och salta och peppra frikostigt under tiden. Lägg tillbaka svamp, lök och chili i pannan och rör i mjölet. Späd med vatten och grädde, tillsätt fond, messmör och soja. Koka upp och låt småsjuda under omrörning 5 minuter. Vänd i lingonen och låt allt hastigt bli varmt igen.

3
Fräs en finhackad rödlök fem minuter i medelvarm kastrull, låt gärna en finhackad chilifrukt fräsa med. Tillsätt fond, vatten och matvete efter paketets instruktion och låt koka färdigt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top