Du behöver
- 200 g champinjoner
- smör ca 3 msk
- 1.5 st gula lökar
- 1 st röd chilifrukt
- 300 g älgskav
- salt nymalen svartpeppar
- 3 msk vetemjöl
- 2 dl vatten
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 msk viltfond
- 1 msk messmör
- 0.5 tsk kinesisk soja
- 2 dl lingon lösfrysta
- 1 st rödlök liten
- chilifrukt gul
- 1 msk viltfond
- vatten
- 4 prt matvete
Gör så här
1
Ansa och skiva eller kvarta svampen, stek den i lite av smöret. Ta upp. Grovtärna löken och låt den svettas i lite fett minst 5 minuter på medelvärme. Fintärna under tiden en urtagen chilifrukt, låt den puttra med löken. Ta upp.
2
Fräs skaven lite i sänder i smör, sära köttskikten med gafflar, och salta och peppra frikostigt under tiden. Lägg tillbaka svamp, lök och chili i pannan och rör i mjölet. Späd med vatten och grädde, tillsätt fond, messmör och soja. Koka upp och låt småsjuda under omrörning 5 minuter. Vänd i lingonen och låt allt hastigt bli varmt igen.
3
Fräs en finhackad rödlök fem minuter i medelvarm kastrull, låt gärna en finhackad chilifrukt fräsa med. Tillsätt fond, vatten och matvete efter paketets instruktion och låt koka färdigt.