Du behöver
Pajskal:
1.5 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
1 krm örtsalt
125 g smör eller margarin
1.5 msk vatten iskallt
Fyllning:
10 g wakamealger (torr vikt)
1 dl vatten
2 st gula lökar
1 msk olivolja
4 st tomater
250 g keso
2 msk tomatpuré
0.5 tsk kanel mald
1 krm kryddpeppar mald
1 krm nejlika mald
1 tsk timjan stött
1/2-1 st grönsaksbuljongtärning
salt
250 g majskorn
8 st svarta oliver
3 dl riven ost
Det här receptet ingår i Icakurirens meny “Grön jul”. För fler recept i menyn klicka på länkarna.
Alger:
Torkade alger är riktiga mineralbomber och finns att köpa i hälsokostdisken. Sushitrenden har gjort dem allt mer populära i maten.
Tips: Det tar inte mycket längre tid att göra en extra sats pajdeg när man ändå är i gång. En pajdeg i plastpåse kan förvaras tre månader i frysen.