Älgkalvsgryta med lingon och kokt potatis

Du behöver 1 kg potatis 4 salladslökar 2 kvistar färsk rosmarin 1 knippa persilja 2 pkt fryst älgskav (cirka 500 g) olja att steka i...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 4 salladslökar
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 knippa persilja
  • 2 pkt fryst älgskav (cirka 500 g)
  • olja att steka i
  • salt
  • 2–4 dl matlagningsgrädde
  • 1–2 dl lingon eller lingonsylt

Gör så här

1
1 Koka potatisen.

2
2 Hacka lök, rosmarin och persilja.

3
3 Fräs älgskaven i olja, dela den i bitar allteftersom den tinar och steks i stekpannan. Blanda ner lök, rosmarin och persilja i pannan. Salta och slå över matlagningsgrädde. Låt puttra i cirka 5 minuter.

4
4 Rör till sist ner lingonen och servera med kokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top