RECEPT FRÅN IK

Älgfärslimpa med ost i mitten

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g älgfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 st ägg
  • 2 st lökar rivna
  • 2 krm vitpeppar
  • 100 g ost marinerad av fetatyp
  • marinad lite och rosépeppar
  • 1 pkt bacon (140 g) i skivor

Gör så här

1
Rör samman färsen med saltet. Blanda därefter in mjölk, ströbröd, ägg, lök och peppar. Lägg upp färsen på en fuktad skärbräda, platta till färsen lite och lägg ostbitar utmed mitten, droppa på lite ostmarinad eller olja och smula över rosépeppar. Vik ihop och lägg limpan i den lilla långpannan. Lägg baconskivor över lite på snedden.
2
3
Baka älgfärslimpan på nedre falsen i ugn i 175 grader cirka 1 timme. Låt färslimpan svalna cirka 20 minuter innan den skärs. Den kan även kallna helt, skäras i skivor och värmas portionsvis i mikron.

Recept // Fler viltrecept