Du behöver

  • 200 g älgfärs alternativt nötfärs
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 9 st enbär krossade
  • 2 msk pepparrot grovriven färsk
  • 2 dl crème fraîche fetthalt 15 %
  • salt och vitpeppar
  • Tillbehör:

  • 4 st potatis kokta
  • haricots verts

Gör så här

1
Blanda färsen med ägg, vatten, salt och peppar. Forma till biffar, cirka 1 cm tjocka, på vattensköljt skärbräde.
2
Blanda enbär och pepparrot med lätt-crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
3
Stek älgbiffarna, på ej för stark värme, 2-3 minuter på varje sida.
4
Servera tillsammans med kokt potatis och haricots verts.

Recept // Fler viltrecept