Älgburgare med jalapeno

Du behöver 300 g älgfärs 300 g fläskfärs 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 10 enbär, krossade 2 dl matlagningsgrädde 1 msk potatismjöl smör +...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g älgfärs
  • 300 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 10 enbär, krossade
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • smör + matolja till stekning
  • 4 burgerbröd
  • 4 msk jalapeno (inlagd grön chili)
  • småbladssallad

Gör så här

1
Blanda älgfärs och fläskfärs i matberedaren. Tillsätt salt och arbeta färsen. Tillsätt peppar och enbär som mortlas med några saltflingor.

2
Häll i grädden medan maskinen går på halvfart, arbeta smeten smidig och slät. Blanda slutligen ner potatismjöl.

3
Forma färsen till 4 bullar med vattenfuktad sked, platta till dem på en skärbräda. Stek burgarna 3–4 minuter på varje sida i stekpanna på drygt medelvarm platta.

4
Stoppa väl sköljd sallad i bröden. Lägg en burgare i varje och toppa med skivad, inlagd jalapeno och eventuellt några paprikaringar. Senap och ketchup för dem som önskar.

5
Tips! Gör en enkel dressing till burgaren om du vill dämpa chilihettan. Rör ihop 1 deciliter creme fraiche med 1 deciliter majonnäs, 2 teskedar honung, 1 deciliter riven, lagrad ost och 1 matsked hackad gräslök.

6
Smaka av med salt och lite svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top