Du behöver

  • 700 g älgfilé utskuren biff eller älgkalvinnanlår, skuret i skivor
  • 200 g kantareller färska eller från burk
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • smör till stekning
  • 5 dl vatten
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk dragon

Gör så här

1
Banka ut biffarna till 1 cm tjocklek. Låt dem vila i kylen. Fräs kantareller och lök tills löken är genomskinlig. Tillsätt vatten och låt koka ner till hälften.
2
Sila över vätskan i en kastrull.
3
Ställ kastrullen i vattenbad på spisen. Vispa vätskan med äggulorna tills det blir en tjock sås. Tillsätt smöret (bara fettet) först droppvis och sedan i större mängd. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
4
Rör ner svamp och dragon. Salta
5
och peppra biffarna. Bryn dem på båda sidor.
6
Låt eftersteka på svag värme tills köttsaften börjar sippra fram.

Recept // Fler viltrecept