Älgbiff med kantarellhollandaise

Du behöver 700 g älgfilé utskuren biff eller älgkalvinnanlår, skuret i skivor 200 g kantareller färska eller från burk 1 st schalottenlök finhackad smör till...


4 portioner

Du behöver

  • 700 g älgfilé utskuren biff eller älgkalvinnanlår, skuret i skivor
  • 200 g kantareller färska eller från burk
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • smör till stekning
  • 5 dl vatten
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk dragon

Gör så här

1
Banka ut biffarna till 1 cm tjocklek. Låt dem vila i kylen. Fräs kantareller och lök tills löken är genomskinlig. Tillsätt vatten och låt koka ner till hälften.

2
Sila över vätskan i en kastrull.

3
Ställ kastrullen i vattenbad på spisen. Vispa vätskan med äggulorna tills det blir en tjock sås. Tillsätt smöret (bara fettet) först droppvis och sedan i större mängd. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.

4
Rör ner svamp och dragon. Salta

5
och peppra biffarna. Bryn dem på båda sidor.

6
Låt eftersteka på svag värme tills köttsaften börjar sippra fram.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top