Aioli (vitlöksmajonnäs)

Du behöver 2 st vitlöksklyftor 0.5 krm salt 1 st äggula matolja majsolja eller rapsolja dill persilja. finhackad Gör så här 1 Skala vitlöken och...


0 portioner

Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 krm salt
  • 1 st äggula
  • matolja majsolja eller rapsolja
  • dill persilja. finhackad

Gör så här

1
Skala vitlöken och pressa i en skål. Rör i salt och äggula. Tillsätt oljan lite i taget under vispning (med elvisp) tills blandningen tjocknar. Blanda eventuellt i dill/persilja.

2
Eller ta färdig majonnäs, crème fraîche eller matlagningsyoghurt och blanda med pressad vitlök, lite salt och finhackat kryddgrönt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top