Ägghalvor med Skagenröra

Du behöver 5 st ägg 5 st blad isbergssallat Skagenröra: 0.5 dl majonnäs 0.5 dl gräddfil 100 g skalade räkor 2 msk dill finhackad salt...


10 portioner

Du behöver

  • 5 st ägg
  • 5 st blad isbergssallat

Skagenröra:

0.5 dl majonnäs
0.5 dl gräddfil
100 g skalade räkor
2 msk dill finhackad
salt och malen vitpeppar

Till dekoration:

dillvippor

Gör så här

1
Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt 1 tsk salt och sänk ner äggen i vattnet. Låt koka upp och ta tid medan äggen kokar i 5 minuter. Ta upp äggen och spola dem i iskallt vatten. Skala äggen och skär dem i halvor.

2

3
2.Skagenröra: Skala räkorna och hacka dem i små bitar. Hacka dillen. Blanda samman majonnäs, gräddfil, räkor och dill och krydda med salt och peppar.

4

5
3.Strimla isbergssallaten och lägg på ett fat. Placera ägghalvorna ovanpå, klicka på skagenröra och dekorera med dillvippor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top