Ägg och bacon med haricots verts

Du behöver 2 förpackningar bacon 1 liten baguette 4 ägg romansallad haricots verts, smörrullade i varm stekpanna smör 6–8 salladslökar, skivade romansalladsblad, rivna i mindre...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 förpackningar bacon
  • 1 liten baguette
  • 4 ägg
  • romansallad
  • haricots verts, smörrullade i varm stekpanna
  • smör
  • 6–8 salladslökar, skivade
  • romansalladsblad, rivna i mindre bitar
  • Dressing:
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 4 tsk olivolja
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
1 Strimla baconet och knaperstek det, bryt brödet i bitar.

2
2 Koka äggen i 6–7 minuter, spola kallt, skala och dela i bitar. Skär salladen, värm bönorna i lite smör i en stekpanna tillsammans med salladslöken.

3
3 Vänd ihop alla ingredienser till salladen. Blanda dressingen och servera till salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top