Afrikansk gryta

Du behöver 1.5 kg nötkött t ex rostbiff 2 msk olja 3 st gula lökar ca 400 g i klyftor 3 st pressade vitlöksklyftor 2...


10 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg nötkött t ex rostbiff
  • 2 msk olja
  • 3 st gula lökar ca 400 g i klyftor
  • 3 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 st pepparfrukt finhackade
  • 1 msk ingefära färsk finhackad
  • 1 msk curry
  • 2.5 tsk salt
  • 2 st tomat à 400 g
  • 1 st burk kokosmjölk à 400 g

Couscous:

500 g couscous
2 msk smör eller olja
1 msk honung
1 msk gurkmeja
1.5 tsk salt

Tillbehör:

salta cashewnötter lättrostade
russin gärna ljusa sultan
isbergssallad
paprika grön i tärningar

Gör så här

1
Skär köttet i grytbitar, cirka 3 cm. Stek i oljan tills köttet fått fin färg runt om och låt lökklyftorna steka med några minuter. Tillsätt kryddor och tomater och låt grytan koka tills köttet är mört, cirka 40 minuter. Så långt kan grytan med fördel lagas dagen före.Tillsätt kokosmjölken före servering och hetta upp. Servera med couscous, grönsaker och nötter.

2
Couscous: Tillaga grynen enligt anvisningar på förpackningen. Rör ner smör i couscousen och smaka av med honung och kryddor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top