Ädelostdressing från Tyskland

Du behöver 0.5 dl lättmajonnäs (lätt)majonnäs 1 st vitlöksklyfta liten pressad 2 msk persilja finhackad slätbladig 75 g ädelost finmosad 1.5 dl vispgrädde 2 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl lättmajonnäs (lätt)majonnäs
  • 1 st vitlöksklyfta liten pressad
  • 2 msk persilja finhackad slätbladig
  • 75 g ädelost finmosad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • kajennpeppar doft av

Gör så här

1
Blanda samman majonnäs, vitlök och persilja i en liten bunke.

2
Rör ut den mosade ädelosten med lite av grädden. Då går det att finmosa osten ytterligare. Rör ner den i majonnäsen.

3
Vispa ner resten av grädden och vinägern i dressingen. Smaka av med salt och kajennpeppar.

4
Såsen tjocknar då den står. Kan spädas med kallt vatten. Kan förvaras en vecka i kylskåp.


Kommentar:
Salladssåser smakar lika gott som sås på sommarens grillspett av kött eller fisk som på krispiga salladsblad. Såserna med olja kan även användas som marinad. Satserna är rikliga.
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top