För tidigt för sex?

För tidigt för sex? Hej, hej!Jag är en tjej på 13 vintrar. Jag har haft sex med en kille. Tyckte du att det var för...

För tidigt för sex?

Hej, hej!
Jag är en tjej på 13 vintrar. Jag har haft sex med en kille. Tyckte du att det var för tidigt? Vi hade inte kondom eller nånting, utan vi tog en plastpåse. Är det bra? Jag måste få veta.

Kram tjejen / Tjejen

Svar:

Hej Tjejen
Det finns ingen speciell tid eller ålder som säger när man ska ha sex. Det är olika för alla. Du skriver att du haft sex med din kille. Av ditt brev verkar det inte som ni hade planerat det hela. Att ni använde en plastpåse låter lite desperat och kan inte ha varit så lätt och inte låter det så skönt heller. Människor har i alla tider experimenterat med olika sätt att förhindra graviditet, lindat in penis i indränkta gaslindor, använt djurtarmar etc. Nu finns kondomer och dom är bra och ger skydd både mot graviditet och könssjukdomar. Kondomer kan du hämta gratis hos skolsköterskan eller på Ungdomsmottagningen. Kom ihåg att man måste inte ha samlag med varandra. Att pussas, kyssas, kramas och smekas kan kännas helt underbart och man har all rätt i världen att säga stopp när man inte vill längre eller att något inte känns bra./Monica

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top