• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Därför ska du spana efter den gula limen

  Strunta inte i de gula limefrukterna i matbutiken. När det kommer till smak är de guld värda.

  Därför ska du spana efter den gula limen

  När vi tänker på en lime så tänker vi att den ska vara så grön som möjligt – men faktum är att den gröna limefrukten i själva verket är omogen. När en limefrukt blir helt mogen blir den istället gul. 

  Anledningen till att i stort sett alla limefrukter du ser i en mataffär är gröna är på grund av den felaktiga bild vi har fått av hur en lime ska se ut. I USA har till och med USDA, motsvarigheten till jordbruksverket, listat den gula limen som defekt, samtidigt som många bönder har svårt att sälja gula limes till affärerna. 

  Anledningen till varför du bör veta detta är att smaken på en gul och grön lime är vitt skilda. Vill du ha något som är mer surt och syrligt så är det en vanlig grön lime som du är ute efter. Vill du istället ha en mer fruktig lime, med mindre syrlig och med mer fruktsmak – då är det en gul lime du vill ha.

  Så nästa gång du befinner dig i matbutiken, se om du inte kan hitta några gula limefrukter. Och glöm att lägga limefrukten på diskbänken i hopp att om att den mogna likt en banan eller mango. Limefrukter mognar bara när det sitter på trädet. Lämnas den ute i rumtemperatur kommer den att torka ut och blå hård. 

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!