Du behöver
- 1 st kokt skinka eller ugnsbakad, avsvalnad eller kall, ca 3 kg
Griljering
2 msk fast honung
1 msk koncentrerad äppeljuice
1 st äggula
3 msk senap gärna osötad
1 msk potatismjöl + 1–2 msk att sikta över
1 dl sesamfrön
Till servering
grönkålsblad
senap
rotsellerislaw
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort ev nät och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat.
Blanda honung och äppeljuice i en bunke. Rör i äggula, senap och potatismjöl till en jämn smet.
Sikta över 1–2 msk potatismjöl över skinkan, innan du brer på griljeringsblandningen, så hålls den bättre på plats. Bred griljeringssmeten över skinkan med en bredbladig kniv. Strö över sesamfrön.
Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills skinkan blivit vackert gyllenbrun, 10–15 minuter (passa skinkan noga så att den inte blir bränd). Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.
Skär i skivor och garnera med grönkål. Servera med senap och rotsellerislaw.
Julskinka är fortfarande en favorit. Senap, honung och sesamfrö ger smak. Vi serverar den med rotsellerislaw med cornichoner.