Test av mirakeltrasor

Är microtrasorna rena mirakeltrasor? Nja, visar Icakurirens test. Men visst, några är riktigt bra på att samla damm och ta bort smuts. Läs hela testet av mirakeltrasor här.

Test av mirakeltrasor
Test av mirakeltrasa
Test av mirakeltrasa. Foto: Erik Hedman

Swisch, swisch så ska dammet vara väck. Hoppas vi när vi ska städa med mirakeltrasor.
De har fått sitt tjusiga namn eftersom de ska trolla bort både damm och smuts – utan rengöringsmedel. Praktiskt, ekonomiskt och framför allt bra för miljön.

Och visst funkar de mycket bättre än en vanlig bomullstrasa; fingeravtryck på dörrposter, nedstänkt kakel i köket och lortiga toaletthandfat i porslin blir alla glänsande utan vare sig såpa eller andra rengöringsmedel.
Bäst är den smidiga trasan från Smart som får med både damm och smuts. Bra är också trasan Univers (Coop) som dock är något otymplig för att den är så tjock. Sämst är den tunna trasan Aquapur (Lidl) vars enda fördel är att den kommer åt i små skrymslen.

Storleken på trasorna varierar. De från Rusta, Aquapur och Skona (Ica) är små och lämpliga att hänga på kökskranen. De från Clas Ohlson, Smart och Coop är en storlek större och passar för större ytor.
Ett stort minus för samtliga trasor är att de känns sträva mot händer och gör händerna nariga.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top