Ingen jul utan julgodis!

Julbordet är fulländat när godiset är på plats. Sötsakerna får smak av lime, ingefära, calvados, nötter och inte minst salt!

När man kokar kola, knäck och bräck är det viktigt att vara förberedd, det rör sig om minuter innan en kolasmet blir för hård eller till och med bränd. Se till att du har en digital termometer som kan mäta höga temperaturer. Och förstås: Akta barn och fingrar när du handskas med kokande socker!
Ta fram alla saker som behövs till godismakandet. Smörj och/eller pappra formar och plåtar. Lägg upp småformar på bricka, gärna med en fuktig trasa under så glider de inte.
Smält choklad i mikro, stötvis, blir den för het blir den förstörd. Vattenbad går också bra, men se till att det inte kommer vatten i, då blir den grynig.
Proffsen tempererar choklad till praliner så att ytan blir hård och glansig.
Det har vi valt bort här, men vill du prova är det bara att googla på “temperera choklad”.


Ingen jul utan julgodis!

Mörk chokladtryffel med ingefära

30 minuter   Recept från Icakuriren.se


Ingen jul utan julgodis!

Mörk chokladkola med rostade nötter

40 minuter   Recept från Icakuriren.se


Ingen jul utan julgodis!

Marshmallowfudge med salta jordnötter

35 minuter   Recept från Icakuriren.se


Ingen jul utan julgodis!

Dessert

Calvadoskulor med mjölkchoklad

25 minuter   Recept från Icakuriren.se


Ingen jul utan julgodis!

Vit chokladtryffel med lime

30 minuter   Recept från Icakuriren.se


Ingen jul utan julgodis!

Smörkolabräck med flingsalt

30 minuter   Recept från Icakuriren.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top