Vart är vi på väg? Nr 21

Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet!

Vi lottar ut fem Sverigelotter – hjälp din favoritförening och ha chans att vinna 25 miljoner!

Senast den 31 maj behöver vi ditt svar. Lycka till!

  • 3. Denna vecka reser vi till en stad där Billie Holiday och Grace Kelly växte upp. Cheesesteak och en mjuk kringla är symboler för stadens kök. Ett smeknamn är “The City of Brotherly Love”, då broderskärlek är namnets betydelse på grekiska. En viktig person i stadens utveckling var Benjamin Franklin.
  • 2. Under 1970-talet centrum för ett sound som influerade discomusiken. Staden är störst i delstat med namn lite som grundaren, kväkaren William Penn. Flyers har hand om pucken. Eagles om bollen. Här undertecknades självständighetsförklaringen 1776 och konstitutionen 1787, och staden var USA:s huvudstad till år 1800.
  • 1. Sverige grundade 1638 Nya Sverige – en av våra få kolonier – här vid Delawareflodens mynning. Men fick snart lämna när holländarna tog över. En mjuk ost med stadens namn har du kanske smakat. Många pingströrelse-församlingar och kyrkor kallas så, men med annan stavning. Ett annat smeknamn för staden är Philly.
Vart är vi på väg Nr 21
Jag samtycker till att uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Egmontkoncernens tjänster och erbjudanden tillsammans med övriga uppgifter kan användas inom Egmont för marknadsföring via e-post, digitala kanaler, SMS och röstmeddelande. Samtycket är giltigt till dess att jag själv säger upp det och är inte beroende av eventuella köp. Vinnarna koras av en jury bestående av personal från Story House Egmont AB. Vinnarnas namn publiceras i tidningen. Juryns beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Målsmans tillstånd krävs för deltagare under 18 år. Se fullständiga villkor här.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top