Vart är vi på väg? Nr 15

Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet!

Vi lottar ut fem Sverigelotter – hjälp din favoritförening och ha chans att vinna 25 miljoner!

Senast den 19 april behöver vi ditt svar. Lycka till!

  • 3. Denna vecka reser vi till ö som tillhör Tolvöarna, där den är den sydostligaste och största. Här bor omkring 120 000 personer, varav 80 000 i största staden som ligger på nordspetsen och har samma namn som ön. Kanonerna på Navarone kanske säger dig någonting, eller att Anthony Quinn har en egen vik.
  • 2. Ungefär lika stor som Öland, men liknar mer Gotland i konturen. Har berömd fjärilsdal och speciellt bi-museum, för honungen härifrån är omtalad. Populär turistort, en miljon kommer årligen. Här tog riddare över på 1300-talet, men de fördrevs och hamnade på Malta när sultanen invaderade.
  • 1. Betyder ros på gammalgrekiska och kan stavas med eller utan h i. Här stod en gång en koloss i hamnen som med sin eld vägledde fartyg. Den räknades som en världens sju underverk men rasade i en jordbävning redan 226 f.Kr. Du ser lätt till Turkiet. Är lugn i början och medicinmängd avslutar
Vart är vi på väg Nr 15
Jag samtycker till att uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Egmontkoncernens tjänster och erbjudanden tillsammans med övriga uppgifter kan användas inom Egmont för marknadsföring via e-post, digitala kanaler, SMS och röstmeddelande. Samtycket är giltigt till dess att jag själv säger upp det och är inte beroende av eventuella köp. Vinnarna koras av en jury bestående av personal från Story House Egmont AB. Vinnarnas namn publiceras i tidningen. Juryns beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Målsmans tillstånd krävs för deltagare under 18 år. Se fullständiga villkor här.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top