Vart är vi på väg? Nr 9

Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet!

Annons

Vi lottar ut fem Sverigelotter – hjälp din favoritförening och ha chans att vinna 25 miljoner!

Senast den 8 mars behöver vi ditt svar. Lycka till!

  • 3. Vi reser till ort där – innan järnvägen kom – inte fanns mycket mer än skog och sankmark. Här bor drygt 2 000 i själva centrum och knappt 7 000 i kommunen. Trots att platsen var ogästvänlig var den en viktig korsning även innan järnvägen. Älvar flöt samman här och flottningen var stor. I närbeläget fruktställe växte programledare Sofia Rågenklint upp.
  • 2. Namnet har med övergång att göra. År 1969 lades Inlandsbanan genom platsen ner. Men på Västerdalsbanan till Borlänge går fortfarande viss godstrafik. Gillar du smink är Lyko nära till hands. Här låg sågverken en gång tätt och det vackra stationshuset har flera gånger utsetts till Dalarnas vackraste byggnad.
  • 1. Här ligger landets enda gymnasieskola med ett fjällturismprogram och här såg Björn Skifs, Gunde Svan och dansbandet Svenne Rubins dagens ljus. Mest känd är orten av blötdjur som gillar att simma. Varje år i början av juli samlas tusentals åskådare för att simma i Vanån och Västerdalsälven i simloppet som ingår i en svensk klassiker.
Vart är vi på väg Nr 9
Jag samtycker till att uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Egmontkoncernens tjänster och erbjudanden tillsammans med övriga uppgifter kan användas inom Egmont för marknadsföring via e-post, digitala kanaler, SMS och röstmeddelande. Samtycket är giltigt till dess att jag själv säger upp det och är inte beroende av eventuella köp. Vinnarna koras av en jury bestående av personal från Story House Egmont AB. Vinnarnas namn publiceras i tidningen. Juryns beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Målsmans tillstånd krävs för deltagare under 18 år. Se fullständiga villkor här.
Annons
Annons
Annons

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Annons
Scroll to Top