Vart är vi på väg? Nr 49

Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet!

Vi lottar ut fem Sverigelotter – hjälp din favoritförening och ha chans att vinna 25 miljoner!

Senast den 15 december behöver vi ditt svar. Lycka till!

  • 3. Denna vecka far vi till “änglarnas stad”, som den kallas på landets språk. En av de ekonomiskt viktigaste städerna i denna del av världen och ett av världens populäraste turistmål. Sägs också vara världens varmaste stad. Drygt 10 miljoner bor här. “Stadsträd” är Benjaminfikusen.
  • 2. Stadsbilden är ett sammelsurium; moderna skyskrapor, kåkstäder, palats och runt 400 tempel om vartannat. Stadsvapnet visar guden Indra som rider bland moln på en vit elefant. På samma breddgrad som Kap Verde. Chao Phraya flyter förbi. Smaragdbuddha är stans heligaste föremål.
  • 1. I Chinatown och Patpong flockas turister liksom på gatorna Khao San Road och Silom Road. Efter 2014 års statskupp tog militären över. Ringer du hit – slå 66. Här finns Ramakungarnas palats. De dyrkas djupt, men den senaste är mindre populär och har kritiserats. Explosiv start innan matförberedelse.
Jag samtycker till att uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Egmontkoncernens tjänster och erbjudanden tillsammans med övriga uppgifter kan användas inom Egmont för marknadsföring via e-post, digitala kanaler, SMS och röstmeddelande. Samtycket är giltigt till dess att jag själv säger upp det och är inte beroende av eventuella köp. Vinnarna koras av en jury bestående av personal från Story House Egmont AB. Vinnarnas namn publiceras i tidningen. Juryns beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Målsmans tillstånd krävs för deltagare under 18 år. Se fullständiga villkor här.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top