Vart är vi på väg? Nr 48

Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet!

Annons

Vi lottar ut fem Sverigelotter – hjälp din favoritförening och ha chans att vinna 25 miljoner!

Senast den 8 december behöver vi ditt svar. Lycka till!

  • 3. Vi reser till residensstad som vill vara kuststad för att locka bosättare, men sanningen är att stadens vattenspegel mer är lik en större vassrugge på grund av landhöjning. Stor å som rinner upp i Närke mynnar i staden och på medeltiden var den en viktig Östersjöhamn. F11 kan också säga dig något.
  • 2. Nordiska Kompaniets möbeltillverkning var en tid en av stadens största industrier. Här bodde utrikesminister Anna Lindh innan det tragiska mordet. Ryktet säger att här talas ren rikssvenska, men det är inte riktigt sant. Det är det däremot att Birgit Cullberg och SAS-Janne är härifrån.
  • 1. Kallas kanotstaden för här paddlade Gert på. Ryssarna brände ned nästan hela rubbet 1719 och ännu längre tillbaka hölls en stor fest i hus som är slott där Erik och Valdemar svalt ihjäl på order av brorsan. Fast ny till namnet är det en gammal stad som firade 800 år 1987. 52, 53 och fyran passerar.
Jag samtycker till att uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Egmontkoncernens tjänster och erbjudanden tillsammans med övriga uppgifter kan användas inom Egmont för marknadsföring via e-post, digitala kanaler, SMS och röstmeddelande. Samtycket är giltigt till dess att jag själv säger upp det och är inte beroende av eventuella köp. Vinnarna koras av en jury bestående av personal från Story House Egmont AB. Vinnarnas namn publiceras i tidningen. Juryns beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Målsmans tillstånd krävs för deltagare under 18 år. Se fullständiga villkor här.
Annons
Scroll to Top