Vart är vi på väg? Nr 47

Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet!

Vi lottar ut fem Sverigelotter – hjälp din favoritförening och ha chans att vinna 25 miljoner!

Senast den 1 december behöver vi ditt svar. Lycka till!

  • 3. Denna vecka åker vi till ”land” som är stad i delad nation. Är landets största stad, men inte huvudstad. Här bor en tredjedel av landets drygt 5 miljoner innevånare. Valutan är dollar i denna klassiska etapphamn för de största seglingstävlingarna. Grundad 1840 av brittiske statsmannen George Eden.
  • 2. Turisterna köar till delfin- och valsafari året om och det är sommarvarmt när jultomten kommer. Delar av en treaktad ringjakt spelades in i närheten och ännu är hobbit-sightseeing mycket populär i landet. Staden ligger söder om Nordland men är nordligt belägen på landets nordö.
  • 1. På stadion Eden Park vann svenska fotbollsdamerna VM-kvartsfinalen i år över Japan och föll i semin mot Spanien. Här är man ett halvt dygn före oss. Kallas också för seglingens stad, men på maori heter den Tāmaki Makaurau. Inleds med kemisk beteckning för guld och avslutas med simkunnig fågel.
Jag samtycker till att uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Egmontkoncernens tjänster och erbjudanden tillsammans med övriga uppgifter kan användas inom Egmont för marknadsföring via e-post, digitala kanaler, SMS och röstmeddelande. Samtycket är giltigt till dess att jag själv säger upp det och är inte beroende av eventuella köp. Vinnarna koras av en jury bestående av personal från Story House Egmont AB. Vinnarnas namn publiceras i tidningen. Juryns beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Målsmans tillstånd krävs för deltagare under 18 år. Se fullständiga villkor här.
Scroll to Top