Vart är vi på väg? Nr 38

Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet!

Vi lottar ut fem Sverigelotter – hjälp din favoritförening och ha chans att vinna 25 miljoner!

Senast den 29 september behöver vi ditt svar. Lycka till!

  • 3. Denna vecka reser vi till en ort som var en av de sista i Sverige att få stadsrättigheter Ringas in av sjöarna Gårdsjön, Bjuren och Orrhammaren. Staden växte fram kring den 1862 öppnade järnvägsstationen. Platsen var då en viktig knut där västra stambanan korsar TGOJ-banan.
  • 2. I staden växte världsberömde fotografen Hans Gedda upp. Och här i gnällbältet far Uven och en landskapspil. Drygt 6 000 själar bor i själva tätorten. Den ligger långt från Paris, sjöng Kent. På högsta punkten mitt i staden tronar Thuleparken som är som ett litet Skansen med byggnader från bygden.
  • 1. Här renoveras och säljs vidare reservdelar av Volvo i stor skala, och njuter du just nu av en GB-glass är chansen stor att den tillverkats här. Utan F är det mjukt. Träffpunkt för 55, 57 och Orten är känd från Ulf Peder Olrogs visa om en viol som stod i en bokhandel.
Jag samtycker till att uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Egmontkoncernens tjänster och erbjudanden tillsammans med övriga uppgifter kan användas inom Egmont för marknadsföring via e-post, digitala kanaler, SMS och röstmeddelande. Samtycket är giltigt till dess att jag själv säger upp det och är inte beroende av eventuella köp. Vinnarna koras av en jury bestående av personal från Story House Egmont AB. Vinnarnas namn publiceras i tidningen. Juryns beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Målsmans tillstånd krävs för deltagare under 18 år. Se fullständiga villkor här.
Scroll to Top