Vart är vi på väg? Nr 4

Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet!

Vi lottar ut fem Sverigelotter – hjälp din favoritförening och ha chans att vinna 25 miljoner!

Senaste den 3 februari behöver vi ditt svar. Lycka till!

  • 3. Denna vecka reser till stad med namn som europeisk stad, men ny. I nivå med Kuwait men långt därifrån. Så låg att en våldsam dam gjorde stor skada och befolkningen minskade. Här kan du shoppa på Magazine Street och läska dig på Bourbon Street. Jackson Square ger svalka heta, fuktiga dagar.
  • 2. Är du här i mars och är på festhumör – missa då inte Mardi Gras. Här sägs ”drottningen” Marie Laveau var begravd och du kan gå på spökjakt. Gillar du sport, kan du se bollande pelikaner eller änglar. Hungrig? Hugg då in på en po-pojke, fylld med friterade ostron eller en muffaletta. 
  • 1. Här föddes jazzen när afrikanska rytmer och europeiska takter möttes. Mahalia Jackson och Dr John är härifrån, men även en armstark blåsare. Nöjes- och musiklivet sjuder i de mest berömda kvarteren – de franska. Här gillar befolkningen som vi svenskar att äta små kryp. 
Jag samtycker till att uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Egmontkoncernens tjänster och erbjudanden tillsammans med övriga uppgifter kan användas inom Egmont för marknadsföring via e-post, digitala kanaler, SMS och röstmeddelande. Samtycket är giltigt till dess att jag själv säger upp det och är inte beroende av eventuella köp. Vinnarna koras av en jury bestående av personal från Story House Egmont AB. Vinnarnas namn publiceras i tidningen. Juryns beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Målsmans tillstånd krävs för deltagare under 18 år. Se fullständiga villkor här.
Scroll to Top