Vart är vi på väg? Nr 49

Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet!

Annons

Vi lottar ut fem Sverigelotter – hjälp din favoritförening och ha chans att vinna 25 miljoner!

Senaste den 16 december behöver vi ditt svar. Lycka till!

  • 3. Denna vecka är vi på väg till en stor lerpöl där invånarna har smeknamnet scousers. Stadens paradrätt kallas faktiskt också så. Rätten liknar lapskojs. Här går man aldrig ensam, tyckte Gerry & The Pacemakers. Mersey mynnar. I de eviga jordgubbsfältens gröna omgivningar kan du strosa.
  • 2. En rätt obetydlig plats fram till 1760-talet då den blev en hörnsten i den tragiska triangelhandeln. Världens första passagerarlinje med tåg startade 1830 och gick till närbelägen klädesort. Albert Dock är idag världsarv. Och staden har landets näst största exporthamn. Badbart slut.
  • 1. Den största utvandringen från Europa skedde genom denna hamnstad – runt nio miljoner passerade på väg västerut. I staden finns två kända fotbollslag: ett spelar på Anfield, det andra på Goodison Park. I grottklubben som fortfarande finns kvar kravlade skalbaggar i begynnelsen.
Jag samtycker till att uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Egmontkoncernens tjänster och erbjudanden tillsammans med övriga uppgifter kan användas inom Egmont för marknadsföring via e-post, digitala kanaler, SMS och röstmeddelande. Samtycket är giltigt till dess att jag själv säger upp det och är inte beroende av eventuella köp. Vinnarna koras av en jury bestående av personal från Story House Egmont AB. Vinnarnas namn publiceras i tidningen. Juryns beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Målsmans tillstånd krävs för deltagare under 18 år. Se fullständiga villkor här.
Annons
Annons
Scroll to Top