Vart är vi på väg? Nr 47

Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet!

1:a till 6:e pris är en Sverigelott – hjälp din favoritförening och ha chansen att vinna 25 miljoner.

Senaste den 2 december behöver vi ditt svar. Lycka till!

3. Vi reser mot stad stor som Göteborg. Huvudstad och näst största stad i landet som inte är ett ”riktigt” land. I kejsarmånad duggar festivalerna tätt och turister strömmar till för att se konst, film och höra militärmusik. Och många av dem passar på att spatsera den kungliga milen med många vattenhål

2. Här i Centralbältet är det låglänt med kullig omgivning i väst och nordligt vatten runt knuten. Bron över floden som anses vara ett ingenjörsunderverk är världsarv. Staden har smeknamnet ”Det norra Aten”. Här kan du titta på fåret Dolly, världens första klonade däggdjur, som står uppstoppad på ett museum.

1. En adlad James Bonds födelsestad. Så även telefonens uppfinnare. Här svärs i borgen och Medelhavsimperiets mur motade landets fordom stridslystna klaner. Även i dag är många på krigsstigen och vill bryta med storebror i söder. Närbelägen storstad kan ses igenom till en del. En del här heter som snabb kötträtt. 

Jag samtycker till att uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Egmontkoncernens tjänster och erbjudanden tillsammans med övriga uppgifter kan användas inom Egmont för marknadsföring via e-post, digitala kanaler, SMS och röstmeddelande. Samtycket är giltigt till dess att jag själv säger upp det och är inte beroende av eventuella köp. Vinnarna koras av en jury bestående av personal från Story House Egmont AB. Vinnarnas namn publiceras i tidningen. Juryns beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Målsmans tillstånd krävs för deltagare under 18 år. Se fullständiga villkor här.
Annons
Scroll to Top