Bröd och bröd

Bröd och bröd Hej Bim!Jag blir lite förvirrad när det gäller kolhydrater och bröd. Om man äter ljust bröd då och då, stoppar det upp...

Bröd och bröd

Hej Bim!
Jag blir lite förvirrad när det gäller kolhydrater och bröd. Om man äter ljust bröd då och då, stoppar det upp mycket i fettförbränningen? Det kan bli lite tråkigt med bara osötat grovt bröd och knäckebröd tycker jag.
Mvh Marie / Marie

Svar:

Hej Marie,
Jag tycker vi ska försöka äta bröd med fibrer, hela korn och gärna bakat på surdeg. Att vi ibland äter vitt bröd tycker jag är helt ok också. Det går inte att tro att vi ska äta helt exemplariskt varje dag för resten av våra liv. Åtminstone så gör inte jag det.

Vi bör ju träna på att hitta ett sätt att äta som håller för resten av vårt liv och då gäller att äta varierat. Att maten blir tråkig gör ingen glad. Ät ljust bröd ibland alltså – om du vill ha det. Det finns inget allt-eller-inget i det här med mat och hälsa ser jag. Lagom är bäst!
Vänliga hälsningar Dietist Bim

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top