Årets jul går gärna i grönt och vitt, det vill säga fler vegetariska rätter på julbordet, gärna nedsköljda med alkoholsvaga drycker. Det är bra både för hälsan och miljön, och otroligt gott ochs fräscht.
Här är de godaste vegetariska alternativen, och även en del för de som äter helt veganskt. Och för dig som gärna vill ha julens klassiska rätter på tallriken, blir det här fräscha tillbehör som verkligen lyfter smaken på skinka och köttbullar.
Laga ät och njut med gott samvete.
Picklad rödkål
5 minuter Recept från Icakuriren.se
Sallad med färgglada betor, apelsin och ädelost
45 minuter Recept från Icakuriren.se
Rotfrukts-gratänger med grönkål
45 minuter Recept från Icakuriren.se
Brysselkålssallad med äpple & nötter
20 minuter Recept från Icakuriren.se
Apelsinglaserade palsternackor med kanel & rosépeppar
30 minuter Recept från Icakuriren.se
Bakad rotselleri senapsgriljerad
40 minuter Recept från Icakuriren.se
Julsallad med granatäpple
15 minuter Recept från Icakuriren.se
Grönkålssallad med fikon
20 minuter Recept från Icakuriren.se
Svampstuvning Julienne
40 minuter Recept från Icakuriren.se
Ljummen kålsallad med julsmaker
25 minuter Recept från Icakuriren.se
Chèvrebollar med fikon
30 minuter Recept från Icakuriren.se
Butterbröd med juläpple
1 timme 20 minuter Recept från Icakuriren.se