Är jag ogin som inte vill köpa ny båt?

Är jag ogin som inte vill köpa ny båt? Jag har en man som är otroligt duktig, nykter och rökfri – men vill byta båt...

Är jag ogin som inte vill köpa ny båt?

Jag har en man som är otroligt duktig, nykter och rökfri – men vill byta båt nästan varje år. Kostnad runt 60 000. Jag tycker inte att det är försvarbart. Vad göra?
Bettan

Svar:

Jag tror du delar det här bekymret med väldigt många fruar, sambor och flickvänner. Det kan förstås lika gärna handla om en bil, stereo, tv, cykel eller något annat som är det senaste.
Kanske är det bäst att börja med vad man inte ska göra:
Tjata är utsiktslöst, eftersom man genom sitt upprepande visar att man är maktlös och därför måste tjata utan att egentligen få till någon förändring. Hota kan förstås vara ett sätt, men då måste man vara beredd att sätta hotet i verket. Vädja kan ibland visa sig framgångsrikt, men återigen, det är inte något jämlikar egentligen ska behöva ta till. Så vad återstår?
Jag tror man måste bli helt överens om så här stora åtaganden, som bostäder, båtar, bilar. Jag förstår att ni har pratat om det här tusen gånger, men försök igen utan att du låter arg eller bitter. Förklara tydligt vad som händer med dig varje gång han spenderar alla dessa pengar på en båt. Som jag förstår det är du inte motståndare till båtbyten i sig, utan frekvensen. Gör upp en rimligare tidtabell och ansträng er för att verkligen komma överens utan att bli bittra fiender.
Jag tror att det är bra att skaffa sig sätt att förhandla på som funkar och är effektivt vid fler tillfällen än båtbyten. Vem vet nästa gång kanske det handlar om att du vill vara, i hans ögon, för generös med gemensamma pengar?

Ingemar Gens

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top