Jag är 15 år och ängslig över hur mycket jag väger

Jag är 15 år och ängslig över hur mycket jag väger Hejsan! Jag heter Olivia och är nyss fyllda femton år. Jag är väldigt ängslig...

Jag är 15 år och ängslig över hur mycket jag väger

Hejsan! Jag heter Olivia och är nyss fyllda femton år. Jag är väldigt ängslig över min kropp och hur mycket jag väger. Jag har inte fetma men trivs ändå verkligen inte med mig själv. Därför har jag nu sedan tre, fyra månader sedan börjat träna boxning och äta ordentligt med näring och bra mat. Jag dansar också. Alltså tränar jag ca fem gånger i veckan. Jag har märkt att jag fått jättemycket muskler och ökad energi. Trycker man på magen (under allt fett…) är den verkligen stenhård och mina vader har blivit fasta, likaså armarna. Men nu till mitt problem – jag vill inte endast bygga muskler, jag vill gärna också gå ner i vikt. Men det händer ingenting? Jag äter bra mat och regelbundet men det står still på 65 kg. Jag har liksom byggt muskler av all träning men fettet sitter fotfarande kvar på alla partier, magen, låren, armarna m.m. Vad ska jag göra?

Svar:

Hej Olivia!
Vad bra att du äter näringsriktigt och bra mat. Det är jätteviktigt att du äter ordentligt när du tränar så mycket som du gör. Du ska inte titta så mycket på vågen. Den ger ingen rättvis bild när man tränar mycket. Om du har stått still i vikt under en längre tid har du förmodligen minskat i fett och ökat muskler. En mer rättvis bild får du av en våg som visar fördelningen mellan fett och muskler. Fortsätt träna och ät bra och var supernöjd med dina fasta vader, armar och stenhårda mage.

Hälsningar
Viveca

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top