Nytt år – ny färg! Tävla om ett presentkort på väggfärg

Vi närmar oss 2020, och vad är inte bättre att starta det nya året på än att måla om hemma? Det behöver inte alls vara särskilt svårt, men gör otroligt mycket för ditt hems helhetsintryck och rummets energi.

Visste du att olika färger skapar olika känslor i oss? Ska du måla om i sovrummet brukar man till exempel rekommendera en dämpad kulör i blå, då de ger en känsla av lugn. Ska du måla om arbetsrummet kanske grå kan vara ett bra alternativ, eftersom det är en neutral färg som symboliserar kunskap, intelligens och kreativitet. Vill du läsa mer om hur färger påverkar oss? Läs mer här!
 

Tips när du ska måla om hemma

På Sveriges Färg och Lim Företagares sajt alltommålning.se finns det massor av tips för dig som ska måla om hemma, både när det kommer till invändiga och utvändiga väggar samt snickerier och möbler.

De har bland annat skrivit ihop denna användbara checklista som förklarar vad du bör tänka på när du ska måla om hemma: 

  1. Inspektera ytan och planera arbetet
  2. Kontrollera att lister, karmar och dörrar runt det du ska måla är i gott skick
  3. Välj rätt kulör!
  4. Räkna ut hur många kvadrat du ska måla
  5. Gör en lista på allt du behöver
  6. Bryt strömmen och ta bort väggkontakter vid behov
  7. Täck över och maskera det som inte ska målas
  8. Laga skador, tvätta, spackla och slipa
  9. Grundmåla spacklade ytor

För fler bra tips – klicka här

Tävla om ett presentkort på väggfärg

Nu tävlar vi ut ett presentkort på väggfärgen Nordsjö Perform+ Easy2Clean från Nordsjö till ett värde på 1000 kronor. För att delta i tävlingen svarar du på frågan nedan, motiverar varför just du ska vinna och fyller i dina uppgifter. 

Nytt år – ny färg! Tävla om ett presentkort på väggfärg

 Lycka till! 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top