Vart är vi på väg? Nr 18

Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet!

Vi lottar ut fem Sverigelotter – hjälp din favoritförening och ha chans att vinna 25 miljoner!

Senast den 10 maj behöver vi ditt svar. Lycka till!

  • 3. Denna vecka åker vi till livaktig studentstad med över tusen år på nacken. I denna landets tredje största stad bor över 200 000. Här bedrivs avancerad forskning inom teknik och medicin. Var huvudstad fram till Trots ett nordligt läge är klimatet fuktigt och milt, tacka strömmen för det.
  • 2. Trots att staden gång på gång under åren eldhärjats har stadsborna envisats med att bygga i trä. Och vackra trähus kan du bese i gamla stadsdelen Bakklandet. Hippaste kvarteret är Solsiden, Vid Gamle Bybro är det mer elegant och sofistikerat. Ön Munkholmen är perfekt för en picknick.
  • 1. Hette förr Nidaros och den stora Nidarosdomen är stadens mest berömda byggnad. Kyrkan är efter Uppsala domkyrka Skandinaviens största kyrka. Här vilar Olav den helige som kristnade landet. Och än idag vallfärdar pilgrimer hit. Sexan går förbi och fotbollslaget Rosenborg är ett av landets starkaste.
Vart är vi på väg Nr 18
Jag samtycker till att uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Egmontkoncernens tjänster och erbjudanden tillsammans med övriga uppgifter kan användas inom Egmont för marknadsföring via e-post, digitala kanaler, SMS och röstmeddelande. Samtycket är giltigt till dess att jag själv säger upp det och är inte beroende av eventuella köp. Vinnarna koras av en jury bestående av personal från Story House Egmont AB. Vinnarnas namn publiceras i tidningen. Juryns beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Målsmans tillstånd krävs för deltagare under 18 år. Se fullständiga villkor här.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top