• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vart är vi på väg? nr 12

  Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet.

  3

  Vi reser mot stad där Svenska friidrottsförbundets ordförande har residens i egenskap av landshövding, en post som ex-socialdemokraterna Sven-Erik Österberg och Björn Rosengren också innehaft. Du hittar både ny och gammal rovfiskbuktöverfart i staden där större festlighet, trots sitt kyliga namn, hålls i mars i inomhusvärme.

  2

  Vi talar om en gammal stad med Gammelstad som ligger vid "den som bör i öster". Här hittar du ormigt berg, kall källa, mjölkig udde och lövig skata och stadens son Erik Lindegren delar varannat år ut fint pris. Bland annat tack vare den naturliga kylan har IT-entreprenör placerat gigantiskt datacenter här, något som inspirerat andra.

  1

  Är ett metallurgiskt centrum och en hamnstad med egen science park. Här spelar musiker på instrument gjorda av vatten i gigantisk igloo och stadens flotta halvö inleder till uttalet som Spice girl. Du kan shoppa i Shopping, som är världens första inomhusgalleria och 1996 hade inte konkurrenterna skuggan av en chans mot stadens hockeylag.

  Av Mathias Gurestam

  Vi vill ha ditt svar senast den 29 mars.

  1:a till 5:e pris är en Sverigelott - Hjälp din favoritförening och ha chansen att vinna 25 miljoner.

  1. Vi är på väg till: *

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!