• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vart är vi på väg? nr 11

  Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet.

  3
  Den här veckan reser vi mot röd stad som ligger i öster vid bergskedja och som också är en flod, ett "land" och en Nobelpristagare. Romarna grundade staden på en tidigare keltisk bosättning och idag är det bara sex mil till en annan huvudstad. Ernst som föddes här lever kvar i stadens arena och hälften av de bästa bollspelarna är raska.

  2
  Landet som staden ligger i tappade sin status 1938, delades upp i kvartar sju år senare och blev självständigt först 1955. Du hittar såväl Gustav Wasa, August Strindberg och Selma Lagerlöf som Per Albin Hansson och Dag Hammarskjöld i staden, där Den tredje mannen "sköts". Lillebror Laudrup föddes i staden vars hela kärna är ett världsarv. 

  1
  Rödgult triumferade 2008 flera gånger om i staden, vilket också ett kavajklätt blågult sensationellt gjorde 21 år tidigare – fast i en annan sport. För 200 år sedan hölls en kongress i staden där FN har viktigt kontor och där spårvagnen är färdmedlet. Palatset är skönt i denna musikaliska, dansanta och berusande stad, där drömtydare verkade.

  Av Mathias Gurestam

  Vi vill ha ditt svar senast den 22 mars.

  1:a till 5:e pris är en Sverigelott - Hjälp din favoritförening och ha chansen att vinna 25 miljoner.

   

  1. Vi är på väg till: *

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!