• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vart är vi på väg?

  Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet.

  3. Vi beger oss mot träsk där Fredrika Bremer-roman och isbjörnar är de stora atleterna. Staden har ett zoo men djurparken, som under 20 år kring millennieskiftet var centrum för världsberömd kärleksparad, saknar djur. Här är stadsporten en symbol, affärsgatan en damm, nattlivet dekadent och du kan bo i engelskt bröllop. 

  2. En film från 1981om en ung flickas liv som heroinist utspelar sig och fick namn efter viktig trafikknutpunkt i staden, som är vår världsdels fyra. Vi befinner oss inte i Sverige men Securitas och Vattenfall är ändå två väldigt stora arbetsgivare. 2006 blev en fransk skalle avgörande här, bara ett par veckor efter den stora blågula invasionen.

  1. Alex har ett torg i staden från vilken filmstjärne-Marlene kommer. Den svarta björnen finns både i flagga och i vapen, men de som delas ut i februari är av mer glänsande kulörer. Staden där murbruk och tegel spelat roll är metropol för trans- bi- och homopersoner och kort innan han mördades sa världsledare i tal att han är en sån här invånare.

   

   

  Av Mathias Gurestam

   

  Två vinnare får boken "Pakt", Anna Roos, Modernista.

  Två vinnare får boken "Bara du", Ninni Schulman, Forum bokförlag.

  Vi vill ha ditt svar senast den 16 augusti!

  Rätt svar förra veckan: Chicago

  1. Vi är på väg till: *

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!