Detta skiljer Eskimo-3® från andra omega 3-produkter

En svensk professor vid Uppsala universitet ville tillverka den perfekta omega 3-produkten. Då förlitade han sig på den mångtusenåriga evolution som skapat vanlig fisk. Utifrån denna forskning skapades Eskimo-3®, som skiljer sig från många liknande omega 3-produkter på marknaden.

Detta är Eskimo-3®

  • Eskimo-3® är en produktserie med omega 3-fettsyror.
  • De båda fettsyrorna EPA och DHA finns i Eskimo-3®.
  • Eskimo-3® skiljer sig från andra produkter i och med att produktserien innehåller Pufanox, som gör fiskoljan stabil.
  • Eskimo-3® saknar fiskeftersmak.
  • Eskimo-3® har en ren och fräsch doft. Det är en av de saker som gör att du som konsument märker att produkten är stabil.
  • EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion.
  • DHA bidrar till en normal synförmåga och en normal hjärnfunktion.
  • Fiskoljan i Eskimo-3® är certifierad av Friends of the Sea för att den uppfyller miljömässigt godkända fiske- och produktionsmetoder.
  • Eskimo-3® är ett kosttillskott. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost eller en hälsosam livsstil.
  • Den rekommenderade dosen bör inte överskridas. 

Att omega 3 kan ha positiv inverkan på hälsan bekräftas i många studier. De fleromättade fetterna DHA och EPA bidrar bland annat till hjärtats normala funktion. Kroppen kan själv bilda många fetter som är viktiga för oss. Men vissa omega 3-fetter kan vi bara få i oss via maten. Omega 3 hittar du till exempel i vissa alger, rapsolja och valnötter, men även i fet fisk, som sill, makrill och lax, vilket är det vi o a pratar om i de här sammanhangen.

Kvaliteten är viktig

Forskningen om de fleromättade fetterna har pågått under lång tid och pågår fortfarande. I dag väljer många att äta kosttillskott med omega 3.

Här är kvalitet ett viktigt nyckelord. De flesta produkterna i segmentet innehåller nämligen fiskolja och en central parameter blir då oljans stabilitet.

Låg stabilitet, som är detsamma som sämre kvalitet, beror o a på att antioxidanter går förlorade i tillverkningsprocessen. Därför är det centralt att de naturliga antioxidanterna ersätts.

Stabil omega 3

Eskimo-3®, som är naturligt rik på omega 3-fettsyror, är en av de produkter som skiljer ut sig på marknaden. Kosttillskottet
är framtaget av en svensk professor och hans team vid Uppsala universitet. I sin forskning letade de e er stabil omega 3. Teamet upptäckte då att för att få fram den perfekta fiskoljan måste man förlita sig på den mångtusenåriga evolutionen som har skapat vanlig fisk. De såg också att det var viktigt att bibehålla oljans komponenter.

Detta skiljer Eskimo-3® från andra omega 3-produkter
Eskimo-3® finns både som gelétuggtabletter, kapslar och i flytande form. Foto: Bringwell

Hemligheten bakom Eskimo-3®

Så vad är hemligheten bakom just Eskimo-3®? Svaret är Pufanox®, ett oxideringsskydd med antioxidanter som gör kosttillskottet stabilt. Eskimo-3® är den enda produktserie som innehåller Pufanox®.

Oberoende tester har visat att tillskottet är många gånger stabilare än liknande preparat. Som konsument kanske detta inte säger så mycket. För att göra det mer konkret kan vi berätta att Eskimo-3® inte luktar fisk – istället har det en fräschare doft och smak. Du får inte heller någon fiskeftersmak. Det är en positiv effekt av att tillskottet är just stabilt.

Hjärta och hjärna

I Eskimo-3® finns fettsyran EPA, som
precis som DHA bidrar till hjärtats normala funktion. En gynnsam effekt uppnås vid ett sammanlagt intag på 250 milligram av de båda fettsyrorna.

DHA bidrar också till att bibehålla normal synförmåga och normal hjärnfunktion. Även här uppnås en gynnsam effekt vid ett dagligt intag av 250 milligram DHA.

Miljömässigt godkänd

Eskimo-3® är certifierat av Friends of the Sea för sina miljömässigt godkända ske- och produktionsmetoder.

Tillverkningsprocessen är noga kontrollerad: från första steget när fisken fångas, till den färdiga produkten. Det innebär att fiskoljan i produkten kan spåras tillbaka till sitt ursprung. Eskimo-3® finns både som gelétuggtabletter, kapslar och i flytande form.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top