• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Res med Icakuriren till gnistrande vackra Jokkmokk

  Klappa älgar, njut av lokala smaker och häng med till Jokkmokks berömda marknad – allt inramat av ett sagolikt vackert vinterlandskap.

  Res med Icakuriren till gnistrande vackra Jokkmokk
  Foto: Press

  Följ med IcaKuriren på en resa till det vackra lappländska vinterlandskapet i norra Sverige och upplev Jokkmokks marknad som går av stapeln för 416:e gången. Här väntar en magisk miljö med gnistrande vit snö och kyla blandat med värmen från sprakande eldar och myllret av besökare.  Det blir en härlig folkfest med allt från äkta samisk hemslöjd, marknadsstånd fyllda med spännande saker och smaker från skog och mark till fartfyllda upplevelser såsom hundspann och renrace.

  Den första marknaden hölls år 1605 och sedan dess har det blivit en tradition. 2019 års tema är Värme i kylan. Något som är säkert är att vi besökare alltid möts med värme av alla som medverkar på marknaden.

  Denna resa blir ett minne för livet där vi även får möjlighet att besöka det unika Ishotellet i Jukkasjärvi, guidas i flyttdrabbade staden Kiruna och ta del av den samiska historien och kulturen på familjen Rokkas älgfarm. Välkommen att följa med!

  På renrajden som går genom marknaden möter vi samefamiljer i vackra dräkter.

  Dag 1 Arlanda – Luleå – Överkalix

  Vi ankommer till Luleå mitt på dagen och inleder resan med en välkomstlunch innan vi lär känna Residensstaden Luleå. Vi besöker Gammelstads Kyrkstad – upptagen på UNESCO:s världsarvslista och som är världens bäst bevarade kyrkstad med över 400 kyrkstugor. Därefter reser vi vidare till den lilla och vackra orten Överkalix där övernattning och gemensam middag väntar.  

  Dag 2 Jokkmokks Marknad

  Efter frukost startar vår resa till Jokkmokk för den världskända marknaden. Här hittar vi en härlig blandning av lokala maträtter såsom suovas –rökt renkött, till hantverk i tenn, skinn och horn. Renrajden och renracet är båda populära attraktioner. Möjligheter till att åka hundspann finns också vid Talvatissjön. Fyllda av intryck är det dags att vila ut i bussen tillbaka till Överkalix där vi senare äter en gemensam middag. 

  Dag 3 Älgfarm och Kiruna

  Vi börjar dagen med ett spännande besök hos familjen Rokkas älgfarm i Lansån. Här får vi lära oss om den samiska kulturen och dess arv, vi får mata och klappa på de mäktiga älgarna samt prova på att åka rensläde. Vi äter en gemensam lunch av lokala produkter. Efter besöket åker vi vidare till Kiruna som genomgår världens största stadsomvandling då hela stadskärnan ska förflyttas. Gemensam middag på vårt hotell. 

  Dag 4 Jukkasjärvi & Icehotel

  Efter frukost beger vi oss till Jukkasjärvi för ett besök i Lappmarkskyrkan där Bror Hjorts altartavla beskriver väckelsepredikanten Lars Levi Laestadius liv och gärning i Tornedalen under 1800-talet. Nästa besök är det världskända ICEHOTEL. Här finns en isbar, en iskyrka och de unikt designade hotellsviterna som från år till år aldrig ser likadana ut. Efter den guidade turen äter vi en gemensam lunch följt av fri tid att själv upptäcka ICEHOTEL innan vi med buss tar oss ut till Kiruna flygplats för hemfärd med många fina minnen och intryck med oss. 

  Hos familjen Rokkas kommer vi nära skogens konung.

  Resdatum

  Avresa 7 februari 2020

  Hemresa 10 februari 2020

  Pris

  10 250 kr i del i dubbelrum 

  Enkelrumstillägg: 1 550 kr 

  Allt detta ingår

  • Flyg Arlanda-Luleå, Kiruna-Arlanda
  • 3 nätter i del i dubbelrum inkl. frukost
  • 3 st. tvårättersmiddagar samt 3 luncher
  • Besök på älgfarm
  • Guidning IceHotel
  • Reseledare från Via Luleå Resor samt representant från IcaKuriren
  • Helturistbuss enligt program

  Särskilda resevillkor

  Minimum 25 resande. Vi reserverar oss för eventuella skatte – eller bränsleförändringar efter den 31/7 2018. Vi reserverar oss för eventuella händelser, utanför vår kontroll, som kan komma att påverka programmet. 

  Så här bokar du

  Ring Luleå Resor 0920-23 23 50 eller maila info@vialulea.se.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!