• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Läsarresa: Upplev magisk natur på Island

  Under resan till Island kommer du att få ­besöka fantastiska platser och uppleva naturens skådespel på nära håll. Hälsobad i Blå lagunen, mäktiga glaciärer, vackra vattenfall och naturupplevelser. En resa du inte vill missa.

  Läsarresa: Upplev magisk natur på Island
  Foto: Thor Magnusson

   

  Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

   

  Följ med på en innehållsrik rundresa kring södra och västra Island där vi bjuds på stora naturupplevelser i spirande vårgrönska. I de vulkaniska områdena på ön hittar man de varma källorna som upphettas djupt ner i jorden genom kontakt med magman. Förutom att bada i de varma källorna så används det varma vattnet till att värma upp bostäder och växthus. Gården Fridheimar bjuder in oss till ett besök i växthuset och vi får både smaka på tomater och besöka gårdens stall och lära oss mer om islandshästen. Under en dag får du dessutom stifta bekantskap med huvudstaden Reykjavik där du får möjlighet att på egen hand upptäcka stadens stora utbud av konst, kultur, muséer, caféer och restauranger.

  Vår kunniga lokalguide bjuder på sina rika kunskaper om såväl isländsk historia som dess nutid och med oss har vi även en representant från Icakuriren. Välkommen att följa med!

  Foto: Thor Magnusson

   Dag 1 Blå lagunen och välkomstmiddag
  Flyg avgår från Arlanda och Kastrup till flygplatsen Keflavik. Där välkomnas vi av vår isländske lokalguide, som talar svenska. Vi inleder resan med ett bad i det varma och mineralrika vattnet i Blå lagunen. Framme vid Hotel Örk som ligger i växthusbyn Hveragerdi, får du tid att packa upp och om du vill kan du ta ett dopp i hotellets pool. Därefter intar vi resans första gemensamma middag och lär känna varandra lite mer.

  Dag 2 Mäktiga naturupplevelser i sagolandskap
  Första dagsutflykten går österut från Selfoss via sydkustens bördiga jordbruksmark nedanför de skimrande glaciärerna Eyjafjalla- och Myrdalsjökull. Vattenfallen Skogarfoss och Seljalandsfoss kastar sig ut för stupen likt vita draperier. En avstickare till glaciärtungan Sólheimajökull ger oss tillfälle att se och förstå de enorma krafter som formar isblocken under den långsamma men målmedvetna framfarten mot låglandet. Vi rör oss i områden kring Fljotshlid och Hlidarendi, skådeplats för den dramatiska Njals saga från 1100-talet. På kvällen har vi gemensam middag på hotellet.

  Dag 3 Islands mest kända sevärdheter
  Vi börjar med att åka mot det "gyllene" vattenfallet Gullfoss. På vägen gör vi ett stopp vid Skáholt där det har funnits biskopssäte sedan 1000-talet. Vi gör också ett besök på gården Fridheimar där vi får smak av tomater i växthuset omringat av tomatplantor. I stallet få vi en rundvisning av Isländska hästen med dess säregna gång och styrka. Dagen fortsätter med jordvärmeområdet Geysir. Resan går sedan vidare mot nationalparken Thingvellir. Vi åker därefter norrut genom höglandspasset Kaldidalur med Islands näst största glaciär Langjökull på vår högra sida. Vi kommer sedan ner till Husafell och ser de otroligt vackra vattenfallen Hraunfossar, där vattnet kommer ut från lavafälten. På kvällen checkar vi in på Fosshotel Reykholt och äter gemensam middag på hotellet.

  Dag 4 Fiskebyar och fågelliv
  Vi börjar dagen med ett besök i Landnamssetrid i Borgarnes, ett historiskt museum som visar islänningarna och del av deras historia. Dagen bjuder även på rundresa runt Snaefellsjökull glacieren, som är världskänd för sina magiska kraftlinjer och där "Resan till jordens medelpunkt" av Jules Verne äger rum. Vi gör många stopp längs vägen, upplever natursevärdheter och besöker fiskebyar. Vi vandrar längs kusten en liten bit mellan Hellnar och Arnarstapi och beundrar fågellivet. På norrsidan avslutar vi i Stykkisholmur, en av de äldsta handelsplatserna i landet. Här checkar vi in på Fosshotel Stykkisholmur och äter en gemensam middag.

  Dag 5 Reykjavik med stadsrundtur och fri tid
  Idag åker vi mot Reykjavik. Väl framme äter vi lunch innan det blir en kort stadsrundtur och därefter checkar vi in på vårt hotell för natten. Resten av dagen är fri för egna upptäckter i Reykjavik. Middag på egen hand.

  Dag 6 Dags att resa hem
  Efter enklare frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss till flygplatsen och tar med oss fantastiska minnen med oss hem av Island. 

  Foto: Thor Magnusson

  Resfakta

  Avresa

  Avresa 24 april 2020
  Hemresa 29 april 2020

  Pris

  15 920 kr per person i delat dubbelrum 

  Allt detta ingår i resans pris

  • Flygresa t/r Arlanda alt Köpenhamn–Keflavik, inkl. flygskatter. 
  • 5 nätter i delat dubbelrum på 3–4 stjärniga hotell med dusch/wc. 
  • Välkomsttransfer från flygplatsen till hotellet, via Blå lagunen. 
  • Rundresa med svensktalande lokalguide, enligt program. 
  • Måltider: Fyra middagar. Frukostbuffé dag 1, 2, 3 och 4 samt lunchbuffé på Hotel Cabin dag 5. Enklare frukost dag 6.  
  • Stadsrundtur i Reykjavik.

  Boka så här
  Ring Vulkanresor på 031-46 10 62 eller mejla viglundur@vulkanresor.se 
  Vi reserveras oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!