• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Läckert Julbord i Bad Gastein

  Läckert Julbord i Bad Gastein
  Vi bor på anrika Hotel Salzburger Hof

   

  Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

  Stämningsfullt och lyxigt. När julen står för dörren firar vi in den tillsammans och njuter av kulinariska upplevelser, gemenskap och aktiviteter på vår resa till Bad Gastein. Vi äter gott och bor på anrika Salzburger Hof.

  Här finns det möjlighet att njuta av hotellets spa, promenera i den mysiga byn eller ta några åk i backen. Bad Gastein är en äkta spaort och i byn ligger den anrika badanläggningen Felsentherme där man kan bada i 36-gradiga utomhuspooler som är naturligt uppvärmda av underjordiska källor.

  På Hotel Salzburger Hof finns det två lyxiga spaavdelningar med jacuzzi, pool och flera olika sorters bastur och behandlingar som du kan boka.

  I resan ingår en härlig femrätters middag och resans höjdpunkt är det populära julbordet med över 72 läckra rätter som komponerats av stjärnkocken Fredrik Eriksson.

  Fredrik har fått ta emot flera utmärkelser och har bland annat vunnit Årets Kock. 2015 fick han hedersuppdraget att stå bakom menyn på bröllopet mellan prins Carl-Philip och prinsessan Sofia.

  Stämningsfull julmarknad

  Vi besöker även Salzburg Christkindlmarkt som är en av de äldsta och vackraste julmarknaderna i världen. Stämningen är unik med doft av varm gluhwein och rostade kastanjer, musik och uppträdanden av olika slag, mysiga caféer och mängder med bodar med ett stort och varierat utbud. Det var här i Salzburg som Mozartkulan uppfanns och tillverkades för första gången 1890 med sin kärna av marsipan och nougat. Vi rekommenderar också en promenad på den vackra butiksgatan Getreidegasse där man även hittar Mozarts födelsehus. Visste du att den världsberömda julsången Stilla Natt har sina rötter i Salzburg genom JosephMohr och Franz Gruber? Denna resa bjuder på många goda stunder, en härlig gemenskap och kanske får du med dig några julklappar hem från den fantastiska julmarknaden?

  Dag 1 Julbord och spa

  De som vill inleder vistelsen med en lunch på populära Jagdstube. Eftermiddagen är fri att spendera så som du önskar. Kanske på Hotel Salzburger Hofs spa, eller med en mysig vinterpromenad i den fina byn. Det finns också möjlighet att hyra skidor och ta några åk i skidbacken. Kvällen startas med en fördrink i Ritz Baren innan vi sätter oss till bords för att avnjuta vårt stora svenska julbord. Avsluta kvällen på topp med livemusik och en god drink på Silver Bullet Bar.

  Dag 2 Dagsutflykt till Salzburgoch femrätters middag

  Starta morgonen med en skön stund på spa följt av en god frukost. Under dagen kan du ta några skidsvängar i backen, eller följ med på en dagsutflykt till julmarknaden i Salzburg. Resan tar en dryg timme med buss och vi lämnar Bad Gastein strax efter frukost. Bussen stannar strax utanför gamla stan, varefter vi promenerar till Katedraltorget där marknaden finns. Vi är tillbaka i Bad Gastein runt 18.00. Även denna kväll startar vi med en drink innan det är dags för en god femrätters middag på Ritz. Är du sugen på en svängom på dansgolvet så kan du avsluta kvällen på Silver Bullet Bar.

  Dag 3 Hemresa

  Vi börjar morgonen med en god frukost och kanske ett dopp i poolen. Strax efter 10 kliver vi på bussen som ska ta oss till Salzburg. Under eftermiddagen landar vi i Sverige igen efter några stärkande och upplevelserika dagar i de österrikiska alperna.

  Reseinformation

  Datum: 15–17 december

  Avreseort Stockholm, Göteborg, Malmö

  Pris från: 3 995 kr per person med del i dubbelrum

  Bokning

  STS Alpresor 0771-20 21 22

  Allt detta ingår

  Flyg Stockholm, Göteborg, Malmö – Salzburg t/r
  Inkvartering i 2 nätter på
  Hotel Salzburger Hof****deluxe
  Fri tillgång till hotellets spa och relaxavdelningar
  Frukostbuffé på hotellet i 2 dagar
  Julbord 1 kväll
  Femrätters middag 1 kväll
  Dagsutflykt till julmarknaden i Salzburg
  Lokal skatt
  Flygskatter
  Reseledarservice

  Tillägg per person

  Transfer Salzburg – Bad Gastein t/r 375 kr
  Avbeställningsskydd 325 kr
  Skidfrakt 550 kr
  Enkelrum (begränsat antal) 1 495 kr

  Särskilda resevillkor

  Minst 20 deltagare krävs för att genomföra resan. Begränsat antal platser. Vi reserverar oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!