• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Upplev historiens vingslag i Normandie med Jersey

  Följ med Icakurien på en spännande resa till norra Frankrikes kust som bjuder på gripande intryck kombinerat med en vacker natur och god mat, inte minst på den frodiga kanalön Jersey.

  Upplev historiens vingslag i Normandie med Jersey
  Foto: Shutterstock

  Normandie är de goda ostarnas, den smakrika ciderns och magnifika calvadosens förlovade land. Det är samtidigt en region med ett intressant historiskt arv. Området har präglats av invasioner och historiska slag vilket vi får lära oss mer om under resan. Bland annat får vi möjlighet att se den unika Bayeuxtapeten som visar scener från Vilhelm Erövrarens fälttåg i slaget vid Hastings år 1066.

  Många är de konstnärer som sökt sig till landskapet vid Normandie för dess vackra natur och ljus. Under resan besöker vi den store impressionistmålaren Claude Monets hem och trädgård.

  Jersey är en av de största öarna i den Normandiska viken i engelska kanalen. Här lockar mängder med sevärdheter och upplevelser.  Öns växlighet liknar medelhavsländernas då solen är generös med sina strålar över ön. Vi bekantar oss med ön under två dagar. Vi njuter också av den franska kokkonsten. Fisk, skaldjur, ostron, crêpes och rätter med äpplen står ofta på menyn. En normandisk specialitet är moules á la créme som är musslor doppade i krämsås tillspetsat med cider. Bienvenue en france!

  Foto: Shutterstock

  Dagsprogram 

  Dag 1 Ankomst Paris - Bayeux                                                               

  Flyg till Paris där vi möts av vår guide för att bege oss till resans första utflyktsmål. Den store impressionistmålaren Claude Monet besökte ofta det mytomspunna Normandie. I lummiga Giverny stannar vi till för ett besök vid Monets bostad och trädgård för att beundra alla färger och grönskan. Här bodde Monet under 43 år. Incheckning på centrala Hotel le Bayeux. På kvällen äter vi en gemensam middag.

  Dag 2 Arromanche & Bayeuxtapeten

  Efter frukost åker vi till Arromanche och besöker Landstigningsmuséet med utställningar och film om landstigningen i Normandie, 6 juni 1944. Under eftermiddagen gör vi ett besök i Bayeux där vi ser den drygt 70 meter långa och cirka 50 cm breda Bayeuxtapeten. Här ser vi 72 scener som beskriver Vilhelm Erövrarens fälttåg i slaget vid Hastings 1066. En fantastisk upplevelse. Vi smälter dagens intryck tillsammans med en gemensam middag.

  Dag 3 Honfleur & Calvados

  Vi gör en utflykt till pittoreska Honfleur, belägen vid Seines utlopp. Staden anses ha inspirerat många konstnärer. Vi besöker Musée Eugène Boudin. Innan dagen är slut provar vi traktens dryck – Calvados! Denna kväll äter vi middag på egen hand. Kanske slår ni er ner på ett mysigt creperi med en god cider till?

  Dag 4 Bayeux-Mont-Saint-Michel-St Helier/Jersey

  Vi säger på återseende till Bayeux och tar oss västerut till en av Frankrikes minsta kommuner, Mont-Saint-Michel. Här får vi se den vackra synen av halvön med sitt kloster beläget på toppen. Vi får tid för shopping och lunch, innan vi fortsätter till Saint-Malo och färjan som tar oss till Jersey där vi checkar in på centrala Best Western Royal. Gemensam middag på kvällen.

  Dag 5 Rundtur på Jersey

  Jersey är den största av kanalöarna och tillhör den brittiska kronan, men ön är nästan helt självständig. Naturen är storslagen och det är alltid nära till havet. Under vår rundtur kommer vi bl. a till La Rocque, Gorey, St Catherine, Rozel, Corbiére och St Aubin. Under dagen besöker vi La Hougue Bie Musuem, där vi ser en av de 10 äldsta byggnaderna i världen, byggd långt innan de egyptiska pyramiderna! Vi besöker också det medeltida slottet, Mont Orgueil Castle. Middag på egen hand.

  Dag 6 Ledig dag på Jersey

  Idag har vi en ledig dag på ön och här finns mycket att se och uppleva! För den som vill lära mer om den tyska ockupationen av Jersey, rekommenderas ett besök på Jersey War Tunnels. Från St Helier finns också möjlighet att göra en dagstur till kanalöarna Guernsey eller Sark. Vi avslutar dagen med en gemensam avskedsmiddag. 

  Dag 7 Hemresa

  Efter frukost beger vi oss med båt till St: Malo och vidare transfer till Paris och flygplatsen för hemresa till Sverige igen med mängder med fina minnen och intryck med oss hem. 

  Foto: Shutterstock

  Resfakta

  Avresa 25 september 2018

  Hemresa 1 oktober 2018

  Avresa från

  Arlanda, Köpenhamn och Landvetter

  Pris

  17 695 kr per person i del i dubbelrum

  Allt detta ingår i resans pris

  • Flyg Paris t/r inkl. flygskatt
  • Guide
  • Whispers
  • Färja till Jersey t/r
  • Logi i dubbelrum med dusch & Wc
  • 6 frukostar
  • 1 lunch
  • 4 middagar
  • Calvadosprovning
  • Inträde till Monets hem/trädgård i Giverny, D-day Museum i Arromanches med guidad visning, Tapisserie de Bayeux, Musée Eugène Boudin, La Hougue Bie Musuem och Mont Orgueil Castle.

  Tillägg per person     

  Enkelrum 2 445 kr

  Avbeställningsskydd 800 kr

  Så här bokar du

  Ring Jörns Resor på telefon 0770 - 787 000 eller mejla till info@jorns.se

  Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!