• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fånga historien och pulsen i Peking

  Storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, Peking är staden som aldrig lämnar sin besökare oberörd.

  Fånga historien och pulsen i Peking
  Foto: Shutterstock

   

  Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

  Att beskriva Kina som resmål i ett fåtal ord är omöjligt, upplevelserna tar helt enkelt aldrig slut. Kanske är det just blandningen av det gamla och nya som fascinerar allra mest. Under en spännande vecka upplever vi tillsammans Pekings mix av världsarv och pulserande storstadsliv. Vi utforskar det vackra Sommarpalatset, Förbjudna staden och den Kinesiska muren.  Vi fångar också vardagens atmosfär när vi upplever den klassiska morgongymnastiken i parken och åker cykelriksha i smala gränder i ett hutongområde för att hälsa på hos en kinesisk familj som berättar om sin vardag.  Det kinesiska köket bjuder på spännande smakupplevelser och en kväll serveras vi den klassiska Pekingankan. En av höjdpunkterna för den matlagningsintresserade är en matlagningskurs där vi iklädda kockmössa och förkläde får lära oss hur man tillagar dumplings. Vill du imponera vid måltiderna så kan du redan nu börja träna på att äta med pinnar. Under veckan finns även tid för shopping och egna upptäckter.

  Vi har en egen svensktalande guide under hela resan och dessutom medföljer en representant från tidningen. Resan görs tillsammans med både IcaKuriren och Hemmets Journals läsare. Välkommen att följa med!

  Foto: Shutterstock

  Dag 1 Avresa mot Peking
  Avresa med Finnair via Helsingfors till Peking. Middag, förfriskningar och frukost serveras ombord.

  Dag 2 Ankomst Peking – Sommarpalatset och välkomstmiddag
  Vi anländer på förmiddagen (lokal tid) och möts på flygplatsen av vår svensktalande guide. För att ställa om till den lokala tiden så kör vi direkt igång med vårt program och först på tur är ett besök till det vackra Sommarpalatset. Vi promenerar längs med Kunmingsjöns strand och beundrar Långa gångens vackra målningar. Vi äter vår första kinesiska lunch och checkar sedan in på vårt hotell, där vi får lite tid för vila innan vi samlas för gemensam välkomstmiddag på kvällen.

  Dag 3 Förbjudna staden – Himmelska fridens torg
  Idag börjar vi med att besöka världens största kejsarpalats; Den förbjudna staden. Här inne levde kejsarna helt isolerade från omvärlden fram till 1911. Intill palatset ser vi det enorma torget där landets många av landets lyckligaste och även mest tragiska händelser utspelat sig; Himmelska fridens torg. Vi äter lunch och beger oss sedan in i Pekings gamla charmiga hutonger där vi kommer vardagslivet nära inpå från våra cykeltaxis. Vi får en trevlig inblick av livet i Kina då vi gör ett hembesök hos en kinesisk familj där vi bjuds på en kopp te. På kvällen äter vi gemensam middag. 

  Dag 4 Kinesiska muren
  Att promenera på Kinesiska muren är en upplevelse du kommer att minnas för resten av livet. Vi besöker en av de vackraste delarna vid Mutianyu. Vi åker linbana den sista biten och belönas med en fantastisk utsikt. Vi får höra den spännande historien samt givetvis promenera muren i egen takt. Vi äter gemensam lunch och fortsätter sedan tillbaka till Peking. Resten av dagen och kvällen är programfri. Middag på egen hand.

  Dag 5 Himmelens tempel – siden –  matlagningskurs
  Tidigt på morgonen beger vi oss till en av Pekings parker för at få uppleva den klassiska morgongymnastiken. Här ser vi Pekings pensionärer sjunga, dansa och träna in den nya dagen. Vi fortsätter sedan till Himmelens tempel som anser vara en av kinas vackraste byggnader med sitt blåglaserade tak. I en sidenaffär får vi lära oss hur framställningen går till samt får se och fynda bland de vackra tygerna.Till lunch får vi sedan testa på våra kunskaper i en kinesisk matlagningskurs då vi tillsammans med en professionell kock själva tillagar de smaskiga degknytena dumplings. Kvällen är programfri för middag på egen hand. Tillval kväll: Akrobatikshow med BBQ-middag.

  Dag 6 Upptäck Peking på egen hand – fri dag
  Programfri dag för egna aktiviteter. Kanske kastar du dig ut i någon av Pekings roliga marknader där man kan fynda allt mellan himmel och jord eller bara strosar runt i några av stadens fina parker? Vår guide finns tillgänglig och kommer gärna med förslag på aktiviteter.

  Dag 7 Lamatemplet – pärlor och avskedsmiddag
  Idag gör vi ett besök till Lamatemplet, som av många anses vara det finaste tibetanskbuddhistiska templet utanför Tibet. Vi strosar sedan runt i det trevliga området Nanluoguxiang där gatorna är kantade av roliga affärer som säljer allt från hantverk och konst till det absolut trendigaste modet. Vi äter lunch och besöker sedan en pärlaffär och får en introduktion hur framställningen går till samt får se vackra pärlor i otaliga former och färger. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag, och vad passar då bättre än den delikata Pekingankan. 

  Dag 8 Hemresa
  Transfer till flygplatsen för hemresa mot Arlanda. Vi landar i Stockholm samma dag på eftermiddagen (lokal tid).

  Foto: Shutterstock

  Resdatum
  Avresa 2 november 2020
  Hemresa 9 november 2020

  Avreseflygplatser
  Arlanda

  Pris
  13 950 kr per person i del i dubbelrum

  Allt detta ingår i resans pris

  • Flyg i ekonomiklass inkl. skatter och avgifter
  • Övernattning sex nätter i del i dubbelrum på omtyckta Qianmen Hotel Peking
  • Samtliga transporter till och från flygplats och till sevärdheter enligt program
  • Besöksmål enligt program inklusive inträden till sevärdheter
  • Svensktalande guide under hela vistelsen
  • Representant från Icakuriren/Hemmets journal
  • Frukost samt åtta måltider inkl. måltidsdryck enligt program
  • Dricks till guide och chaufför
  • Informationsskriften " Lotus lilla Blå"

  Tillägg per person
  Enkelrumstillägg: 2300 kr
  Kinesisk fotmassage dag 4: 190 kr
  Akrobatikshow dag 5: 520 kr
  Avbeställningsskydd: 550 kr

  Visum till Kina

  För inresa till Kina krävs visum. Kostnaden för detta ingår inte i resans pris, utan visumet måste ansökas via Lotus samarbetspartner Alla Visum innan avresa. Observera att passet måste vara helt, ha ett blankt uppslag samt vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Mer information gällande visumansökan fås vid bokning.

  Så här bokar du
  Ring Lotus Travel 08 – 545 188 40 eller maila info@lotustravel.se
  Vi reserverar oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.  

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!