Upplev Prag i sensommarskrud

Bedövande vacker breder "hon" ut sig vid Moldaus strand, Tjeckiens stolta huvudstad. Slingrande gränder, storslagen arkitektur och ett blomstrande kulturliv – Prag förundrar och förför.

Prag är utan tvekan Mellaneuropas arkitektoniskt sett rikaste stad. I stadskärnan med Stare Mesto (Gamla staden), Mala Strana (Lillsidan) och Hradcany (borgområdet), ligger en mängd vackra byggnader från 1200 –1600-talen. På Gamla stadens torg, grupperar sig praktfulla byggnader från olika epoker. Gotik och barock samsas med det tjugonde århundradets stilarter. I Guldgränden hade Franz Kafka sin skrivarlya. Att Prag är en kulturstad av stora mått finner vi många andra bevis på. Mimartister, marionetteatrar och Laterna Magica är underhållning som är synonymt med Prag. Under ett par sensommardagar njuter vi av staden och dess många sevärdheter. Guidad stadsrundtur och en Folkloreafton förgyller vår vistelse.

Upplev Prag i sensommarskrud

Dag 1 Ankomst Prag
Incheckning på Hotell Beseda Prague 4*. Centralt beläget hotell med gångavstånd till torget i Gamla Stan. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Stadsrundtur i Prag

Efter att vi intagit vår frukost ägnar vi förmiddagen åt en stadsrundtur.

Eftermiddagen är fri att upptäcka staden på egen hand och botanisera bland hantverk, tjeckiska delikatesser och mycket annat. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Nationalteatern och Folkloreafton
Efter frukost besöker vi Nationalteatern i Prag som är den mest kända teatern i Tjeckien. Det var den 11 juni 1881 som kronprins Rudolf av Österrike invigde teatern. Här spelas både opera, balett och drama.  Gemensam lunch. Vi avslutar dagen med en festlig Folkloreafton med middag och fri dryck.

Dag 4 Fri dag och Smaka på Tjeckien

Fri dag för shopping och egna upptäckter. Är man i Prag ska man förstås prova på det goda tjeckiska ölet –  här finns gott om mysiga pubar och restauranger. På kvällen samlas vi för en mat och ölvandring “Smaka på Tjeckien”. Den startar med ett besök på ett bryggeri med provsmakning av deras öl. Sedan går vi vidare till en restaurang för en 2 – rätters middag. Efterrätten intar vi på Café Slavia, ett av Prags äldsta caféer.

Dag 5 Hemresa

Vi startar dagen med en god frukost och beger oss sedan till flygplatsen för hemfärd.

Upplev Prag i sensommarskrud

Resfakta

Resdatum

Avresa 26 augusti

Hemresa 30 augusti

Pris

8495 kr i del i dubbelrum 

Allt detta ingår i resans pris

  • Guide
  • Whispers
  • Flyg Prag t/r inkl. flygskatt
  • Bussresor i Prag
  • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc på Hotel Beseda Prague
  • 4 frukostar
  • 2 middagar på hotellet
  • 1 Folkloreafton inkl. middag och fri dryck (öl, vin, läsk)
  • 1 middag “Smaka på Tjeckien”
  • 1 lunch
  • Guidad Stadsrundtur i Prag
  • Besök på Nationalteatern
  • Representant från IcaKuriren vid minst 25 resenärer 

Tillägg per person

Enkelrumstillägg 1390 kr

Särskilda resevillkor
Resan genomförs vid minst 20 resenärer. Vi reserverar oss för eventuella program–, pris –och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. 

Så här bokar du
Ring Jörns Resor på telefon 0770 –787 000 eller maila info@jorns.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top