Upplev storslagna Lofoten med Icakuriren

Följ med Icakuriren på en resa full av fantastiska naturupplevelser. Vi börjar i svenska Lappland och tar oss till Lofoten med Hurtigruten genom Trollfjorden.

I svenska Lappland möts vi av de starka kontrasterna mellan samisk kultur och nybyggarkultur. Vi färdas längs Sinnenas väg som anses vara en av världens vackraste vägar med utsikt över långa Torneträsk och en dramatisk fjällvärld. Vi färdas sista biten till Lofoten med Hurtigruten, genom smala, grönskimrande fjordar som omsluts av höga och sylvassa bergstoppar. 

Lofoten bjuder på en dramatisk natur med berg som stiger rakt upp ur havet. En drömresa för dig som vill njuta av spektakulära naturupplevelser och trevligt resesällskap. Glöm inte kameran!

Upplev storslagna Lofoten med Icakuriren
Upplev en hisnande färd genom Trollfjorden.

Dag 1 Arlanda–Jukkasjärvi–Narvik

Vi flyger från Arlanda till Kiruna, där vi anländer kring lunchtid. Guide och buss möter upp. Vårt första stopp blir i Jukkasjärvi för lunch, följt av ett besök på Icehotel i Jukkasjärvi som numera visar upp sina konstverk och sviter av is även sommartid, med energi från midnattsolen. 

Vi fortsätter med ett besök i gamla lappmarkskyrkan i Jukkasjärvi med Bror Hjorths altartavla. Efter besöket i Jukkasjärvi tar vi en tur genom Kiruna, som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling. 

Vi fortsätter vår resa efter Nordkalottvägen, “Sinnenas väg” som anses vara en av världens vackraste med utsikt över långa Torneträsk och en dramatisk fjällvärld. Under färden till Björkliden och Abisko nationalpark ser du välkända Lapporten, Sveriges genom tiderna mest avbildade naturmotiv. Vi passerar norska gränsen och i Narvik väntar middag och övernattning. 

Dag 2 Narvik–Hurtigruten–Lofoten

Efter frukost börjar vår färd motLofoten. Håll kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av renar, fåglar, fjällblommor, fiskeodlingar, tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dyka upp på andrasidan fjorden.

I Stokmarknes går vi ombord på Hurtigruten för en hisnande färd genom Trollfjorden och Raftsundet. När Hurtigruten ålar sig in i Trollfjorden kan du nästan klappa på de majestätiska klipporna.
En skönhetsupplevelse som garan-terat kommer att etsa sig fast. På eftermiddagen siktas öarna i Lofoten som stiger upp ur havet. Vi kliver iland i Svolvaer, “Lofotens huvudstad” där middag och övernattning väntar.

Dag 3 Lofoten

Vi ägnar dagen åt att upptäcka Lofoten. Vi kör i långsam takt på de vackra vägarna, in i dalar och havsvikar. Vi passerar vackert belägna fiskebyar och besöker Vikingamuseet Lofotr som är det största huset från vikingatiden. I den idylliska fiskebyn Henningsvaer stannar vi för lite egen tid innan vi återvänder till Svolvear och hotellet för middag och övernattning. Även här finns det tid att på egen hand uppleva den vackert belägna staden. 

Dag 4 Lofoten–Jokkmokk

Efter frukost startar vår färd längs vackra Lofastvägen mellan fjäll och djupblå fjordar. När vi närmar oss den svensk-norska gränsen kan vi se en mängd fritidshus, pånorska “hytter”.  På kvällen når vi Jokkmokk som är känd för sin vintermarknad men också för att det utgör en viktig samlingsplats för svenska samer. På vårt hotell äter vi en gemensam middag och övernattning väntar.

Dag 5 Jokkmokk–Arlanda

Efter frukost startar vår färd mot kusten och Luleå. Vi besöker Gammelstads Kyrkstad, världens största och bäst bevarade kyrkstad med över 400 kyrkstugor. Vi tar en sightseeingtur i Residensstaden Luleå innan fri tid i staden väntar. Efter egna strövtåg möts vi upp för transfer till Luleå Airport där hemresan tar vid.

Upplev storslagna Lofoten med Icakuriren
Kontrasten mellan dramatiska berg, sandstränder och små pittoreska fiskebyar lockar människor från hela världen.

Lofoten

RESFAKTA

Resdatum

Avresa 6 juli 2018 

Hemresa 10 juli 2018 

Pris

9 650 kr per per person i del i dubbelrum.

Allt detta ingår i priset

Flyg Arlanda–Kiruna, Luleå–Arlanda. 

Bussresa enligt program.

En natt i del i dubbelrum i Narvik, inklusive frukost och middag.

Två nätter i del i dubbelrum i Svolvear, inklusive frukost och middag.

En natt i del i dubbelrum i Jokkmokk inklusive frukost och middag. 

En lunch. 

Guidad tur på Icehotel.

Resa med Hurtigruten Stokmarknes–Svolvaer.

Entré och guidning på LofotrVikingamuseum.

Färdledare från Via Luleå.

Representant från Icakuriren.

Tillägg

Tillägg för enkelrum: 1350 kr.

Frivilligt avbeställningsskydd, 6 procent av resans pris.

Observera

Minimiantal: 20 resenärer. Vi reserverar oss för händelser utanför vår kontroll som kan påverka programmet samt för eventuella valuta- och skattehöjningar.

Så här bokar du

Ring Via Luleå 0920-23 23 50 eller besök www.vialulea.se för information mejla info@vialulea.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top