• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vandringsresa till vackra Bad Gastein

  Följ med Icakuriren på en härlig vandringsresa till Bad Gastein. Njut av vackra vandringsleder, genuin gästvänlighet, lokala maträtter och österrikiska kulturpärlor.

  Vandringsresa till vackra Bad Gastein
  Vi erbjuder två olika typer av vandringar, Alpin vandring och Nordic Walking. Välj den som passar dig bäst! Foto: Shutterstock

  Bad Gastein är inte bara en skidort. Historiskt sett är den mer känd som en kurort. Redan på 1800 – talet reste kungligheter och kända personer hit för att bada kurbad och andas frisk alpluft. Veckans program bjuder på härliga vandringar, vinprovning av österrikiska kvalitetsviner och utflykt till Mozarts födelsestad Salzburg. Dessutom ingår lunch under vandringsdagarna. Vi får uppleva vackra vandringsleder, underbara dofter från almkryddor, porlande bäckar och forsande vattenfall. Smaklökarna bjuds på genuin österrikisk mat som smakar extra gott efter några timmars vandring. Välj mellan Alpin vandring eller Nordic Walking.

  Alpin vandring
  Alpin vandring sker på olika höjd och vi använder oss ibland av liftar. Vi undviker alltför branta partier och långa nedstigningar till fots. På dessa vandringar är det bra att ha en god allmänkondition och viss vana från fjällvandring.

  Nordic Walking
  Nordic Walking är ett omväxlande vandringsprogram med stavgång där vi vandrar längs med Gasteinerdalens vackra promenadvägar och fina vandringsleder med bra och lätt underlag. Stavar får du låna utan extra kostnad.

  Efter dagens vandringar möts vi på After Walk. Foto: Shutterstock

  Dag 1 Ankomst till Bad Gastein

  Flyg från Arlanda, Landvetter eller Sturup till Salzburg. Ankomst till hotellet efter kort transfer från flygplatsen. Gemensam middag på kvällen.

  Dag 2 Guidad tur i Bad Gastein – dalvandring – After walk
  God frukostbuffé och välkomstmöte innan vi går en guidad rund­vandring i Bad Gastein. Vi delar sedan upp oss i grupper och ger oss iväg på veckans första vandring. Alpina gruppen går i lagom kuperad terräng vilket ger kroppen möjlighet att anpassa sig till den höga höjden. Nordic Walking–­gruppen går promenad till Böckstein.After walk och middag på hotellet.

  Dag 3 Vandring i Mozarts Salzburg

  Dagsutflykt med buss till Mozarts födelsestad Salzburg (ingår). Vi van­drar längs med floden Salzach och upp på berget Mönchsberg där vi har en fantastisk utsikt över staden. Vi äter en god lunch och vi får en guidad promenad förbi Mozarts födelsehus, domkyrkan och festspelhusen. På kvällen mäter vi våra kunskaper i ett trevligt pubquiz*.

  Dag 4 Vandring och vinprovning

  Frukost och genomgång av dagens vandringar. Alpina gruppen tar liften upp på berget Graukogel, 1 950 m ö h, och vandrar bort till den vackert belägna och kalla alpsjön Palfnersee (2 074 m ö h). Nordic Walking–gruppen går en härlig tur på Martin Lo­dinger Höhenweg till Bad Hofgastein. På eftermid­dagen tar vi bussen tillbaka till Bad Gastein. På kvällen vinprovning och en god middag. 

  Dag 5 Utflykt till Venedig

  Idag tar vi en paus från vandringen och vi rekommenderar att följa med till världsarvet Venedig* (mot tillägg). Det blir tidig avfärd, och vi besöker sevärdheter som Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och lunch. Stannar du i Bad Gastein kan du göra en egen vandring eller ta tåget till Zell am See. 

  Dag 6 Vandring och österrikisk afton

  Idag vandrar Alpina gruppen i Nassfelddalen och äter lunch på en av almarna. Nordic –Walkinggruppen åker till grannbyn Bad Hofgastein och tar bergbanan upp till Schlos­salm (2 050 m ö h). På kvällen middag på hotellet och därefter traditionell österrikisk afton* på Schafflinger Schialmmed musik, dans, spex och genuin stämning.

  Dag 7 Veckans sista vandring

  Frukostbuffé och genomgång av dagens vandring. Alpina gruppen tar liften upp till mittstationen på Stubnerkogel och vandrar via Stubnerkogels topp (2 246 m ö h) till lunchhütten. Nordic Walking-gruppen vandrar längs en av dalens vackraste leder som går från Sportgastein till Nassfelddalen. På kvällen sammanfattar vi intrycken från veckan med avskedsdrink och bildvisning. Kvällen avslutas med middag och artistuppträdande. 

  Dag 8 Hemresa

  Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandrings­paradiset Bad Gastein. Vi flyger tillbaka till Sverige efter en oförglömlig vecka i Alperna.

  * Arrangemanget är frivilligt. Välj själv vad du vill delta i (mot tillägg). Österrikisk Afton och Venedig ingår inte i resans pris utan tillkommer mot tillägg.

  Vi vandrar och insuper den friska luften och den magiska omgivningen. Foto: Shutterstock

  Resfakta

  Resdatum

  Avresa 1 september
  Hemresa 8 september

  Pris
  9 995 kr person i del i dubbelrum

  Allt detta ingår i resans pris

  • Charterflyg T/R Arlanda/Göteborg/Malmö–Salzburg
  • Inkvartering i 7 nätter på Ski Lodge Reineke***+
  • Frukostbuffé på hotellet i 7 dagar
  • 3–rätters middag i 6 dagar
  • Välkomstpaket på rummet
  • Vinprovning
  • Alpin Vandring alt. Nordic Walking 5 dagar, inkl. luncher, guidning, dagsutflykt till Salzburg och övriga transporter
  • Quiz
  • Reseledarservice
  • Lokala skatter
  • Flygskatter 

  Tillägg per person

  • Transfer T/R Salzburg–BadGastein, med guide 355 kr
  • Avbeställningsskydd 240 kr
  • Flygmat 195 kr
  • Business Class 495 kr
  • Enkelrumstillägg 1 495 kr
  • Balkongtillägg 390 kr
  • Dagsutflykt till Venedig 845 kr
  • Dagsutflykt till Zell am See 445 kr

  Bra att veta
  Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Transporter och linbaneturer kan ersättas med andra alternativ beroende på väder och vind. Det är därför viktigt att veta att programmet inte alltid stämmer överens med hur vi i verkligheten väljer att vandra under veckan. Reser du med barn krävs det att barnet är över 12 år för att delta i Alpin vandring. Vi rekommenderar att du tar med bra vandringsskor, ryggsäck, vattenflaska, solglasögon och regnkläder. De Alpina Vandringarna kräver en sko med rejäl sula och ett högt skaft som ger stöd för ankeln. Utförlig utrustningslista fås vid bokning.

  Särskilda resevillkor
  Minst 20 deltagare krävs för att genomföra resan. Begränsat antal platser. Vi reserverar oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. 

  Så här bokar du
  Ring STS Alpresor 0771-20 20 20 eller mejla till info@alpresor.se

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!