• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sol och höstvärme på Malta – långsemester i 18 dagar

  Följ med Icakuriren på långsemester till Medelhavet och den lilla medelhavsskatten Malta. Upptäck denna välfyllda 7000–åriga arkitektoniska skattkista med ett imponerande kulturellt och historiskt arv.

  Sol och höstvärme på Malta – långsemester i 18 dagar
  Foto: Shutterstock

  Tack vare sitt strategiska läge mitt i Medelhavet har Malta influerats starkt av sjöfarare från olika kontinenter då ön utgjorde en naturlig hamn utmed de forna handelsvägarna. De historiska influenserna har gjort Malta till ett mångkulturellt land inspirerat både av Afrika, Europa och av Mellanöstern. Den prisvärda maten och drycken, den goda hotellstandarden och det milda och behagliga klimatet är viktiga beståndsdelar som gjort att många väljer att spendera en längre tid här för att upptäcka ön och för att njuta av höstvärmen och solen. Vårt förnämliga hotell är beläget ca 200 m från det azurblå havet och strandpromenaden. Läget är centralt med närhet till restauranger, barer och shopping. Hotellet har dessutom utomhuspool vid det trevliga poolområdet på takterrassen. Halvpension inkl. dryck ingår i resans pris och varje morgon och kväll dukas det upp i hotellets restaurang.

  Foto: Shutterstock

  Dagsprogram

  Dag 1 Ankomst till Malta
  Nu är det dags att byta miljö och börja njuta av trevligt umgänge och härliga upplevelser på den lilla medelhavspärlan Malta. På flygplatsen välkomnas du av vår svensktalande representant som visar dig till transferbussen för den korta transporten till populära Bugibba där vi checkar in på vårt hotell. Avkopplande dagar väntar och Malta är redo att upptäckas.

  Dag 2–17 Avkopplande dagar varvas med utflykter
  De maltesiska öarna ligger i hjärtat av Medelhavet och präglas av vacker natur med orörda landskap. Här bjuds du på spännande kulturupplevelser och ett speciellt lugn. Med en historia som sträcker sig 7 000 år tillbaka i tiden och med byggnadsverk vars ursprung faktiskt är äldre än pyramidernas brukar Malta beskrivas som ett levande utomhusmuseum. Du kommer att få se och uppleva mycket under de fyra dagarna som utflykter genomförs. Sevärdheterna ligger på bekvämt avstånd så transportsträckorna är korta. Under vår rundtur i huvudstaden Valletta kommer du att imponeras av barockarkitekturen och få lära dig mer om Johanniterorden och malteserriddarna, vars långa inflytande på Malta vi påminns om än i dag.

  Vi besöker historiska städer som den forna huvudstaden Mdina, belägen på en kulle, och njuter av den magnifika utsikten över det maltesiska landskapet. Från Dingliklipporna, Maltas högsta punkt, på öns västkust bjuds vi en hänförande vy över Medelhavet. I söder besöker vi de Unescoskyddade Tarxientemplen och den charmiga fiskebyn Marsaxlokk. Från Zurrieq tar vi oss med båt till en av öns vackraste platser, nämligen den Blå Grottan, och förundras över grottsystemet och skådespelet av färger. En av dagarna besöker vi den idylliska grannön Gozo. Kommunikationerna är goda på Malta och det finns alla möjligheter att på egen hand ta lokalbussen in till Valletta eller i någon annan riktning för att upptäcka ön på egen hand under någon av dagarna då vi inte genomför utflykter.

  Dag 18 Hemresa
  Efter några veckor i sol och värme vänder vi norrut mot Sverige igen med nya vänner och en mängd trevliga minnen i bagaget.

  Foto: Shutterstock

  Resfakta

  Resdatum grupp 1: 30 okt – 16 nov

  Resdatum grupp 2: 6 nov – 23 nov 

  Pris

  14 980 kr per person i del i dubbelrum

  Avreseflygplatser: Arlanda och Landvetter

  Allt detta ingår i resans pris

  • Flyg i ekonomiklass med SAS till Malta, t/r
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Transfers flygplats-hotell t/r
  • 17 nätter med del i dubbelrum på 4–stjärniga San Antonio Hotel & Spa
  • Frukost alla dagar
  • Middag alla dagar inkl. obegränsat med vin, öl, läsk eller vatten
  • Utflykt: Fästningarnas Malta med stadsrundtur i Valletta, heldag
  • Utflykt: Idylliska grannön Gozo, heldag
  • Utflykt: Den medeltida huvudstaden Mdina & Dingliklipporna, halvdag
  • Utflykt: Den oexploaterade sydsidan med fiskebyar & Blå Grottan, halvdag
  • Svensktalande lokalguide under utflykterna
  • Svensktalande representant med träfftider på hotellet

  Tillägg per person

  • Enkelrumstillägg 3600 kr
  • Rum med havsutsikt: 1400 kr
  • Avbeställningsskydd: 800 kr
  • Reseförsäkring: 535 kr

  Så här bokar du
  Ring Scandorama 040-600 00 00 eller boka på https://www.scandorama.se/icakuriren
  Vi reserverar oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. 

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!