Res med oss till spännande Barcelona och Pyrenéerna

Vi reser till den friska bergsluften i Pyrenéerna och till Kataloniens centrum, den pulserande storstaden Barcelona.

Barcelona är staden som har allt i form av hav, sprudlande folkliv, mästerlig Gaudiarkitektur, shopping i världsklass och smakfulla tapas i långa rader på de otaliga uteserveringarna. I oktober när det fortfarande är härligt varmt och skönt i Spanien väntar sex händelserika dagar med spännande upplevelser både i Barcelona och däremellan hinner vi med ett par dagar uppe i bergen med hög luft och underbara vyer. Det katalanska kulturcentret Montserrat besöker vi på vägen mot Andorra i Pyrenéernas förtrollande bergslandskap. Programmet är skräddarsytt för att du ska få uppleva det bästa av området på smidigast möjliga sätt med guide, transport, boende, god mat och utflykter inkluderat i priset. Välkommen att följa med. 

Res med oss till spännande Barcelona och Pyrenéerna
Foto: Shutterstock

Dagsprogram

Dag 1 Ankomst
Under dagen hälsas vi välkomna till Spanien av vår guide och därefter bär det av mot Hotel Catalonia Parc Güell i Barcelona. På kvällen lockar vårt hotell med middag och sköna sängar.

Dag 2 Montserrat och Andorra

Efter frukost lämnar vi Barcelona och beger oss mot Montserrat. Klostret Montserrat vilar majestätiskt mot en kuliss av berget med samma namn. I denna storslagna omgivningligger Kataloniens största helgedom med anor från 800-talet. I basilikan finns den lilla trästatyn av madonnan, La Moreneta, som är Kataloniens skyddshelgon. Vi beger oss sedan vidare upp mot Pyrenéernas förtrollande bergslandskap för att besöka det lilla landet Andorra som ligger inklämt mellan Spanien och Frankrike högt uppe i bergen. Andorra är en av de allra äldsta staterna i Europa men har inte fler än 85 000 invånare. Tack vare förmånliga skattevillkor har huvudstaden Andorra la Vella förvandlats till en modern stad med stora köpcenter, mitt bland de himmelska bergsvyerna.På kvällen smälter vi alla intryck under den gemensamma middagen på vårt fyrstjärniga Artotel.

Dag 3 Utforska Andorra la Vella
I hjärtat av Andorras huvudstad Andorra la Vella finns den gamla centrumkärnan kvar. Det lilla parlamentshuset i sten är från 1500-talet och rymmer de 28 rådmän som väljs på fyra år att styra landet. På torget framför samlas människor vid festliga tillfällen för att dansa den traditionella folkdansen contrapàs. Följ med på vår stadspromenad då vi går på jakt efter stadens och landets själ i de genuina kvarteren. Sedan lockar shopping eller kanske ett besök på makalösa thermalbadet Caldea?

Dag 4 Mot Katalonien
Vi lämnar Andorra och styr söderut mot Spanien och Katalonien. Lagom till lunchtid anländer vi till Barcelona och under eftermiddagen checkar vi in på bekväma Hotel Catalonia Sagrada Família. Fler och nya upptäckter väntar oss.

Dag 5 Cava och ledig tid i Barcelona

Framför oss ligger en härlig dag Katalonien. Vi börjar med cava i Penedés och fortsätter med en ledig eftermiddag i Barcelona, Kataloniens livfulla huvudstad. Staden sjuder av livslust och är känd för sin spännande blandning av gammalt och nytt. Inte minst har arkitekten Gaudí gjort Barcelona till en färgrik storstad genom sin fantasifulla kyrka La Sagrada Família och flera andra byggnader. Dessutom finns mängder av historiska monument i stadens äldsta stadsdel Barri Gòtic, gotiska kvarteret, där vi kan strosa i smala gränder. På denna plats lade romarna för två tusen år sedan grundstenen till vad som i dag är Barcelona. I närheten finner vi Las Ramblas, den anrika trädkantade avenyn som leder ner mot havet. Längs denna gågata är det liv och rörelse nästan dygnet runt. Förutom intressanta kulturella upplevelser finns här även goda shoppingmöjligheter. Barcelona är en stilmedveten stad som är ett eldorado för den modeintresserade. Traditionellt hantverk som karnevalsmasker och keramik är populära souvenirer.

Dag 6 Hemresa
I lugn och ro njuter vi av hotellets frukost innan det blir dags att återvända hem. Barcelonas moderna flygplats är en sevärdhet i sig och ståtar med ett internationellt shoppingutbud. Vi lämnar Spanien för denna gång med fina minnen och upplevelser med oss i bagaget.

Res med oss till spännande Barcelona och Pyrenéerna
Foto: Shutterstock

Resfakta

Resdatum

Avresa 1: 3 – 8 oktober

Avresa 2: 17 – 22 oktober

Pris

9.680 kr per person i del i dubbelrum

Avreseflygplatser: Arlanda, Landvetter och Köpenhamn

Allt detta ingår i resans pris

  • Flyg i ekonomiklass med Norwegian resp. SAS till Barcelona t/r
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Transfer flygplatsen – hotellet t/r
  • 5 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard
  • 5 frukostar
  • 3 middagar exkl. dryck (dag 1 – 3)
  • 2 middagar inkl. dryck (dag 4 – 5 under utflykterna)
  • Utflykt: Klostret Montserrat
  • Utflykt: Stadspromenad i Andorra La Vella
  • Utflykt: Stadsrundtur i Barcelona
  • Utflykt: Barcelona by Night inkl. tapas & dryck
  • Utflykt: Cava i Penedès med provsmakning
  • Utflykt: Magiska fontänen inkl. middag & dryck
  • Svensktalande guide 

Tillägg per person
Enkelrumstillägg: 1995 kr
Avbeställningsskydd: 800 kr
Reseförsäkring: 235 kr

Så här bokar du
Ring Scandorama 040-600 00 00 eller på scandorama.se/icakuriren
Vi reserverar oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.  

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top